Фики Стораро сипра да пее чалга. Това каза самият попфолк певец в предаването „Събота вечер“ по БНТ. Това, разбира се, съвсем не означава, че слага край на музикаллната си кариера. Напротив, талантилвият наследник на Тони Стораро се хвърля смело в бурното море на рока. Той дори издаде също, че сред бъдещите му планове е издаването на албум с песни именно в този стил.

„Не мога да кажа изцяло „край“ на попфолка, такива са ми гените. Истината е, че подготвям поп-рок албум с изцяло авторски песни, но не зарязвам и другата музика. Ще има поп, рок, песни с етно мотиви, които ще съчетават и народна музика. Всъщност този албум ще бъде с едни цялостни изпълнения от моя страна с различни жанрове. Нямам търпение да го представя на уважаемата публика. Надявам се да бъде оценен. Вярвам, че фенската ми маса ще го приеме супер добре. Защото всеки от нас обича и по-стойностната музика и такава трябва да се слуша повече“, споделя той.

View post on Instagram
 

Нека да припомним, че Фики спечели сърцата на зрителите на риалити шоуто „Като две капки вода“ тъкмо с изпълненията си на песни от други различни от чалгата жанрове. В предаването се наложи да имитира куп известни световни изпълнители и определено показа завидни умения.

За да представи албума, Стораро планира да организира концерт, който по думите му трябва да се реализира към края на настоящата година. На него изпълнителят обеща да има много изненади, с много гост изпълнители.

View post on Instagram
 

На въпроса на водещия Ники Станоев какво обича да слуша през свободното си време, Фики отговори: „Колкото и в пространството да съм популярен като тежък чалгар, аз много обичам да слушам Стиви Уондър. Това е най-любимият ми изпълнител, закърмен съм с неговата музика. Няма негова песен, която да не знам. Особено като пътуваме по участия. Много време прекарвам в колата си и най-често слушам Стиви Уондър, както и ар енд би и соул музика“. Да не забравяме, че певецът впечатли жури и публика в „Капките“ именно с имитация на „Isn’t she lovely“ на притежателя на 21 награди „Грами“.

Догодина Фики Сторато отбелязва 10 години на сцената и ще го отпразнува с голям концерт.

„Много бързо минава времето. На тази млада възраст имам две прекрасни деца. Синът ми, който е на 4 годинки, показва завидни певчески възможности. Майка му обаче не иска и той да тръгне по този път и да ставаме досадни на аудиторията – толкова много певци в едно семейство. Баща ми Тони Стораро е най-гордият дядо на света. Винаги, като види децата си, се насълзяват очите му от радост. Най-хубавото нещо на света е семейството“, отбелязва Фики.

View post on Instagram
 

Четете още: Пловдивска красавица разделила Шакира и Пике? (снимка)