Автор
Христина Кирилова

Сърцето ми е разбито: Ще ми изневери ли отново?

Любовта често е непредсказуема и единственото, което можем да твърдим със сигурност, е че няма нищо сигурно. И макар да сме убедени в отдадеността на партньора ни, както и в нашата собствена, предателството винаги може да се случи. А днешната ни история е абсолютното доказателство за това:

"Съпругът ми ми разби сърцето... Никога не съм вярвала, че е способен да ме предаде. От 16 години сме женени и имаме две прекрасни деца, а сега се измъчвам от болка и несигурност. Все още не мога да повярвам, че любимият ми мъж ми изневери с училищната си любов.

Една вечер той ми каза, че ще излезе на по питие с двама приятели от училище - мъж и жена. Аз нямах нищо против, защото знаех колко държи на старите си съученици, а и какво лошо има в едно излизане с приятели? Освен това, се чувствах щастлива и сигурна в брака си, нямаше никаква причина да имам нещо против.

Ситуацията обаче се влоши, след като той не се прибра цяла нощ и не ми се обади дори на следващата сутрин, нямаше как да не се притесня. Звъннах му няколко пъти, но той така и не ми вдигна дълго време. След близо час той ми се обади и ми каза, че на предната вечер са останали до късно в бара, а след това тримата са отишли в апартамента на съученичката си, за да продължат да си говорят. Прекалили с питиетата и останали да спят там.

Тогава чух женски глас до него и му казах, че бих се радвала да разговарям с приятеля му, тъй като го познавам. Той се притесни и ме излъга, че си е тръгнал. Не след дълго обаче ми каза истината и разбрах, че е прекарал нощта с нея...

Бях съкрушена, но въпреки всичко взехме решение да останем заедно и да се опитаме да преодолеем момента. Заради всички години, в които се обичаме и заради децата ни.

Съпругът ми призна, че тази жена е била неговата училищна несподелена любов. Дълго време той я ухажвал, но тя не била заинтригувана от него, а когато сега го погледнала с други очи и започнала да го оценява като мъж, не можел да преодолее емоциите си към нея.

От тогава изминаха няколко месеца, а след две седмици той ще бъде на събиране на класа им и тя ще присъства. Нямам право да му забраня да отиде, но истината е, че мисълта за тази жена и съмнението ми, че отново може да се случи нещо между тях, ме убиват, плаче ми се...

Притеснявам се, че тя отново ще запърха с мигли, а той отново ще се поддаде на старите си училищни емоции. Не знам какво да направя", Л.

Отговорът на специалист:

Да, изневярата на съпруга ти определено е била шокиращо предателство за теб. Не можеш да промениш начина, по който се чувстваш и е съвсем разбираемо, че се притесняваш от бъдещата им среща. Единственото, което трябва да направиш, е да изразиш ясно позицията си и да му споделиш как се чувстваш, а той трябва да уважи притеснението ти. Заяви му ясно, че очакваш той да се държи като щастливо женен мъж с две деца и че ако иска да продължите съюза си, няма да предаде доверието ти отново. А най-доброто, което можеш да направиш за себе си, е ти също да излезеш тази вечер, да не бъдеш вкъщи и да мислиш часове наред какво ли се случва в този момент.

Четете още: 5 признака, които ви издават, че сте зажаднели за мъж