Стара изпитана бабина рецепта за хрупкави кисели краставички
Автор
Теодор Муховски

Стара изпитана бабина рецепта за хрупкави кисели краставички

Перфектно хрупкави краставици по рецепта останала от нашите баби. Благодарение на тези съставки те стават изключително хрупкави и сочни. Всичко, което трябва да направите, е да подготвите за всеки 2-литров буркан:

- 1 кг мариновани краставици;
- 1 л вода;
- 1,5 супени лъжици сол;
- 4 листа от касис;
- 4 черешови листа;
- 3 дъбови листа;
- 2 дафинови листа;
- 2 листа от хрян;
- 5 скилидки чесън;
- 2 копра с навеси;
- няколко зърна синапено семе;
- 3 см корен от хрян.



Методът за приготвяне на перфектно хрупкави краставици

Закупените краставици първо трябва да бъдат почистени. Гъба или четка с мек, изкуствен косъм ще бъде най-подходяща за това. Сложете краставиците в голяма тава, залейте ги със студена вода и ги оставете настрана да се накиснат малко. През това време можете да подготвите бурканите - първо трябва да ги измиете и след това да ги изгорите.

В подготвените буркани сложете по стръкче копър и част от готовите листа. След това добавете чесън, хрян и горчица.

Сега можете да поставите измитите краставици в бурканите. Добре е да подберете размера им – започнете с големите и запълнете евентуалните празнини с малките. Отгоре сложете останалите листа и копъра. Залива се с подсолена, преварена вода. Загрейте буркана, след което оставете настрана да изстине.



Краставиците ще бъдат готови за консумация само след няколко седмици. Перфектни са като съставка в салати и салати, можете да ги консумирате самостоятелно или на сандвич, а може и сами да приготвите пюре за супа от краставици.

Четете още: 20 храни и напитки за по-добър имунитет