Автор
Ева Григорова

5 любопитни факта за новата жена в живота на Илон Мъск

Вчера стана ясно, че Илон Мъск вече е татко на 9 деца, след като през ноември миналата година тайно е станал баща на близнаци.

Майката на децата е Шивон Зилис, заемаща ръководна длъжност в стартъпа му "Нюралинк".

View post on Instagram
 

От февруари насам Мъск има връзка с 29-годишната Наташа Басет, така че не е ясно какви в момента са отношенията му със Зилис, но тя безспорно е една забележителна жена.

1. Шивон е завършила университета в Йейл

След като завършва гимназия, Шивон Зилис печели две стипендии - академична и спортна, с които завършва обучението си в Йейлския университет. Там тя изучава икономика и философия, като междувременно играе в хокейния отбор на учебното заведение.

2. Била е в списъка на Форбс “30 под 30” през 2015-а година

След като завършва, Шивон започва да се занимава с рискови капитали и дори успява да влезе в списъка на Форбс “30 под 30” като млад инвеститор, тъй като е един от основателите на 75-милионната компания Bloomberg Beta, която инвестира в стартъпи, насочени към изкуствен интелект.

View post on Instagram
 


3. Тя е родена в Канада

Шивон е израстнала в Онтарио и е родена в семейство на емигранти - нейната майка е индийка, а баща ѝ кавказец.

4. Опитът на Шивон в областта на изкуствения интелект я среща за първи път с Илон Мъск

Първата работа на Шивон, свързана с Илон Мъск, е в Tesla, където тя работи като директор на програмата на компанията, която разработва автопилотна система.

От 2017-а насам тя работи в "Нюралинк", компания чийто съосновател е отново Мъск. Фирмата разработва импланти за мозък, чиято цел е в бъдеще хората да могат да контролират електронни устройства чрез мозъка си.

View post on Instagram
 


5. Тя защитава Илон в Twitter

През 2020-а година, когато Мъск премести Tesla от Калифорния в Тексас, Шивон е една от защитничките на неговото решение. Тогава в Twitter тя написа, че няма друг човек, който да уважава повече от него. Илон стигна до това решение след като бе атакуван затова, че отвори отново своята фабрика в Калифорния през 2020-а година в началото на пандемията и въпреки ограниченията.