Автор
Теодор Муховски

3-те предмета у дома, които съсипват здравето ви

Нашият дом е наша крепост. Факт е, че там прекарваме повечето време от живота си. В него трябва да се чувстваме сигурни и спокойни. Но често пъти вкъщи държим вещи, които могат да се окажат вредни за здравето ни. Не е лошо да се замислим и да ги премахнем.

Ще видите как животът ни ще се промени във възходяща посока и здравето и късметът ни ще се завърнат. Какво да направим, за да се случи това:

1. Премахнете ярките пердета или завеси



Твърде ярките цветове доказано носят стрес, напрежение и негативни емоции. По този начин косвено или пряко те могат да ни докарат болести. В никакъв случай не трябва да имате подобни завеси в помещенията, където релаксирате - спалнята или гостната. Сменете тези цветове и поставете пердета в пастелен нюанс, които ще спомогнат за вашето спокойствие. Заложете на класическите бежови отенъци, ако искате да спите добре.

2. Махнете старите си картини и снимки



Спомените са хубаво нещо, но има и доста негативизъм в тях. Не се чудете, ако настроението ви постоянно е лошо и се замислете дали не е време да обновите интериора на жилището си. Старите снимки навяват спомени, някои от които са негативни. А най-лошото е, когато държите вкъщи снимки на починали хора. Това действа страшно потискащо и депресиращо и подобни фотоси трябва да не стоят на открито място в дома ви. Най-добре ги приберете в някоя стара кутия или килер и ги скрийте. Така ще отключите позитивната енергия и ще премахнете излишния стрес.

3. Телевизори във всички стаи

С навлизането на телевизорите с плоски екрани хората свикнаха да си слагат по един във всяка стая. Често пъти си го пускат за фон, но въобще не се замислят, че този постоянен шум им действа напрягащо. Човек има нужда да остане час-два напълно сам, да се отпусне и разтовари. Винаги има време за новини, музика и събития, не е нужно по цял ден да бъдем облъчени. Потокът от всевъзможна информация действа стресиращо, затова се опитайте да махнете телевизора си поне от стаята, в която спите. Ще се почувствате много по-бодри на сутринта. Може би ще ви бъде трудно да заспивате на тишина, защото сте свикнали да дремете под звука и картината на малкия екран, но си заслужава да опитате.

Четете още: Топ 5 съвета при избора на мебели за двора и терасата