Автор
Весела Георгиева

Даяна и сериозната заплаха, която отправя към Камила

Принцеса Даяна отдава не е сред живите, но любовта на хората към нея остава. И сякаш никога няма да избледнее. Превърнала се в икона - за стил, поведение, отношение към хората и децата, Лейди Ди винаги е била в центъра на вниманието.

Хората симпатизират на миловидната и чаровна принцеса, чието сърце е разбито от мъжа, за когото се омъжва. А причината е тривиална - той обича друга.

View post on Instagram
 

Другата обаче не е подходяща за съпруга на престолонаследника. И така Даяна става част от една история с предизвестен край. По случай 70-ия рожден ден на херцогинята на Корнуол през 2017 г., британската журналистка Пени Джунър написа биография на Камила и вкючи в нея доста любопитни подробности за любовния триъгълник в кралския двор.

Според написаното, Даяна се сближила с Камила още при запознанството им. Двете дори са намерили общ език и е имало голям шанс да станат приятелки. Докато Даяна не разбрала за връзката между Чарлз и Камила.

Пени Джунър пише, че Даяна се е променила още преди самата сватба. Младата Спенсър била подозрителна, постоянно смятала, че я наблюдават, че я лъжат, че крият нещо от нея.

View post on Instagram
 

Когато разбира, че Чарлз е имал нещо общо с Камила, Даяна охладнява към херцогинята. Въпреки всичко се говори, че принцът всъщност харесвал Даяна и не искал да я загуби. „Все пак Даяна му харесваше, но преди сватбата те се познаваха отскоро, твърде малко. Те едва се познаваха и едва ли биха могли добре да се разбират“, пише журналистката, цитирана от медиите.

"Но въпреки това Чарлз харесваше Даяна и не искаше да я губи“, твърди журналистката.

"Всички разбираха, че Камила не може да бъде с Чарлз по редица причини, а Даяна идеално подхождаше за тази роля. След като принцът направил на Даяна предложение за брак, връзката с Камила беше скъсана, на нея ѝ бе забранено да се доближава до ѝаяна. Но принцът все пак се надяваше, че ще може да общува с бившата си приятелка, която той продължаваше да обича. Рано или късно Даяна трябваше да разбере все пак какво свързва бъдещия й съпруг с Камила. И това тя научи от друг човек. Чарлз не се замисля какво ѝ струва на Даяна цялата тази история", пише още в книгата.

„Тя е изглеждала комично и нелепо при общуването с жената, която е била любовница на бъдещия ѝ мъж. Когато бе насрочена датата на сватбата, Чарлз реши да разкаже на Даяна за Камила, но не всичко. Той каза, че с Камила били много близки приятели, но между тях не е имало физическа близост."

View post on Instagram
 

Приятели на принца смятат, че сватбата с Даяна е съдбоносна грешка за двамата. По думите на Пени след сватбата тя окончателно се променила. Коментира се дори, че е имало среднощно обаждане от принцесата на народа до Камила, в която се чули доста тежки думи като: "Изпратих някой да те убие, отвън е".

В един от разговорите, провели се между Камила и Даяна, по време на партито за 40-ия рожден на сестрата на херцогинята, тя казва на Даяна, че тя има всичко - стотици мъже, които падат в краката ѝ, влюбени, както и две прекрасни деца, какво би могла да иска повече? А Даяна ѝ отговаря: "Искам съпруга си"., пише "Дейли мейл".

Любопитно е как би завършило всичко, ако съдбата не бе направила своя ход и не бе отнесла Даяна в царството небесно...