Чувствате се самотни и изпитвате неутолима нужда да срещнете любовта, но все още няма никого до вас, на чието рамо да се отпуснете с наслада. Ето пет ритуала от славянските легенди и поверия, които ще привлекат в живота ви любовта.

Гребен под възглавницата

Ако искате да срещнете любовта, сложете гребен под възглавницата си и си пожелайте преди сън любовта, за която копнеете. Преди това разрешете с гребена косата си. Според легендата бъдещият ви любим ще се появи в съня ви, а след това – и в реалния живот.

Свещи и червени конци

Ако едно момиче иска да срещне сродната си душа възможно най-скоро, тя трябва да вземе свещи и да ги завърже с червени конци, след което да ги запали и искрено да се помоли за любов. След това свещите трябва да бъдат изгасени и прибрани.

Бележка с пожелание

Тези, които мечтаят за брак, трябва да вземат лист хартия и да напишат върху него качествата, които трябва да притежава бъдещият им спътник. На сутринта трябва да изплакнете лицето си с вода и да се помоли с думите: „Боже, изпрати ми истинска любов, така че да е чиста и взаимна. Нека партньорът ми да ме обича и уважава. Нека любовта му е здрава като камък. След тези думи трябва да изгорите листа и да разпръснете пепелта.

Букет от лайка

Поставете букет от тези цветя на прозореца, след това вземете едно от тях в лявата си ръка и кажете: "Както цъфти лайката, така и любовта на моя любим ще цъфти." След това поставете букета в реката, ако не потъне, това е знак, че годеникът скоро ще се появи.

Гадаене с лайка

Няма момиче, което още като дете да не е взимало лайка в ръка и да не е късало едно след друго венчелистчетата на цветето , нареждайки думите: “Обича ме, не ме обича“. Този ритуал обаче е подобен, но малко по-различен. Докато късате листенцата на цветето, назовете всички кандидати за сърцето ви. Който остане на финала – той е вашият избраник.

Четете още: Ето защо четирилистната детелина се смята за приносител на късмет и щастие