Автор
Христина Кирилова

5 причини да се будите с главоболие

Няма нищо по-неприятно от това да посрещнеш новия ден с главоболие, което буквално може да съсипе настроението и продуктивността ви на работното място. Но добрата новина е, че за всичко си има причина и когато откриете с какъв здравословен проблем сте се сблъскали, с правилните усилия, можете да се преборите с главоболието. А ето и 5-те най-често срещани причини за сутрешно неразположение в областта на главата:

Сенна хрема

Известно е, че организмът ни се влияе изключително много от сезона, в който се намираме и съвсем не е без значение за здравето ни какво е времето навън. Особено при хора, които са по-чувствителни към метеорологични промени. Ако сенната хрема е причина за главоболието ви, вие ще усетите болка и в областта на носа, челото и скулите.

Мигрена

Ако страдате от мигрена, може би често се сблъсквате с тежко главоболие в сутрешните часове. Обикновено се усеща тежка, пулсираща болка от едната страна на главата. Често причината за появата на болката е дехидратация или некачествен сън.

Разстройство на съня

Определено има връзка между главоболието и съня. Ако имате проблеми с почивката през нощта и ви е трудно да заспите, то на сутринта е твърде вероятно да се сблъскате с главоболие.

Предозиране с лекарства

Главоболие в следствие на предозиране с лекарства, обикновено се случва след продължителната употреба на болкоуспокояващи. Неприятното усещане може да се засили, ако консумирате кофеин, затова го избягвайте в тези сутрини.

Дехидратация

Дехидратацията може да има безброй неприятни последствия за организма и глаовоболието е едно от тях. То може да се случи, особено през летните месеци, сутрин и това да е знак, че тялото ви се нуждае от вода.

Четете още: Млада и красива на 72! Тя се отказа само от един продукт!