Автор
Ива Петрова

6 златни правила, които ще разнообразят рутината в секса

Не е нужно много, за да разнообразите интимния си живот. Всичко е във вашите ръце.

Правило 1: Спри да бъдеш майка

И не само за любимия мъж, но и за всички останали. „Не ходи там“, „Не пипай това“, „Слагай си ръкавици“, „Не забравяй шапката“ - всички тези директиви карат мъжа несъзнателно да забравя за един момент, че сте му половинка и той спира да мисли за секса. Прекалената загриженост ви приближава до образа на майка. А това определено ще снижи сексуалното му желание към вас. Така че по-кротко с командите, ако не искате сексът да изчезне напълно от живота ви.

Правило 2: Премахни прекомерната отговорност

Това е особено вярно, когато основният източник на доходи в семейството е жената. По-добрият вариант е мъжът да е отговорен за финансовия поток, а жената – за удоволствията. Именно в този случай се извършва обмен на енергийни потоци. Мъжът печели, което му дава самочувствие, а дамата на сърцето му харчи и се наслаждава на съвместния живот. И ако нещата при вас стоят наопаки, не забравяйте, че не можете да промените някого, ако не промените първо себе си. Затова се опитайте да вдъхновите мъжа до себе си да надгражда своите възможности и цели. Бъдете негова муза и стимул за развитие.

Правило 3: Научи се да се отпускаш

Човек се изпълва със сексуална енергия, когато е максимално отпуснат, когато енергията му не е притисната от външни негативни фактори. За да се отпуснете максимално и да се успокоите от натрупаното напрежение, първото и най-важно нещо е да дишате! Облекчавайте стреса, като се отпускате и дишате дълбоко поне 5 минути на ден. Трябва да знаете, че жената се изпълва с енергия в хоризонтално положение, а мъжът, напротив – когато е активен.

Правило 4: Възвърни емоционалната интимност

Много е важно да се гледате в очите, включително по време на секс. Когато човек затвори очи, той се унася в света на своите фантазии, отделя се от партньора си. Очите са входът към емоциите на другия, огледалото на душата. Опитайте се да се гледате поне за 5 минути всеки ден и ще почувствате възхода на чувствата си един към друг. Важно е да погледнете в лявото око, то е приемащото. Пиратите често носят превръзка върху него, така че друг човек да не може да влезе в техния свят.

Правило 5: Забавлявай се

Обичайте себе си! Когато една жена не се наслаждава на себе си и на света около нея, тогава всичко започва да се обезценява. Научете се да се потапяте в удоволствието. За целта включвайте всичките 5 сетива едновременно. Не пийте кафето просто ей така сутрин, автоматично, а усещайте аромата му, различавайте нюансите на цвета, усещайте допира на ръцете си върху чашата, наслаждавайте се на вкуса на първата глътка и всичко това под съпровода на прекрасна музика. Не бързайте, усетете и най-малките нюанси. Контролът изчезва, появяват се нови усещания. Любувайте му се. Опитайте се да започнете този процес, като свържете заедно поне три от петте си сетива (очи, нос, уши, уста, кожа).

Правило 6: Прави комлименти на партньора си

Когато една жена се възхищава на мъжа до себе си и му прави комплименти, той си казва: "Аз съм най-добрият!" И наистина дава всичко от себе си, за да е най-добрият.
Погледнете мъжа, когото обичате, и кажете: „Аз съм невероятна, ти си изключителен и сексът е фантастичен“. За да включите желанието, можете да приложите в действие следната практика в продължение на една седмица. Погледнете любимия си в очите и си кажете: "Обичам този мъж, той също ме обича."

Четете още: 5-те етапа, през които мъжът минава, за да се влюби