Автор
Антония Дамянова

5-те етапа, през които мъжът минава, за да се влюби

Когато един мъж е влюбен, той е способен да дари обекта на своите чувства с най-голямата нежност и любов, на която е способен. Според психолозите, преди той да хлътне по една жена, трябва да е преминал през 5 етапа. Всеки един от тях носи му носи конкретни специални усещания, които му помагат да разбере дали жената срещу него наистина заслужава.

Етап на емоционален и физически комфорт

Първото усещане е свързано с душевния и физически комфорт. Когато е близо до жената, в която е влюбен, той изпада в приятна еуфория и спокойствие. За един мъж е много важно да се чувства сигурен и в хармония със себе си, да не се притеснява и да отвори душата си пред дамата на сърцето си. В такъв момент той е готов да ѝ сподели всичко за себе си - от най-смелите си мечти до най-големите си страхове и разочарования в живота, без опасения, че ще бъде осмян и отхвърлен. Направи ли го, това е сигурен знак за любов! Ето защо, ако наистина изпитвате силни чувства към мъж, разкрил пред вас цялата си душа, дайте му възможност да усети изцяло вашата загриженост към него.



Етап, в който той се стреми да бъде герой в очите на своята любима

Вторият важен етап при влюбването е моментът, в който мъжът изпитва нужда да бъде герой в очите на жената, която го е запленила. За да изглежда наистина като такъв, той започва да се отнася към нея с изключително уважение, демонстрирайки поведение на същински рицар в блестяща броня. във всеки един момент от тяхното общуване, той се интересува от нейното емоционално състояние, постоянно търси начин да ѝ бъде в помощ и подкрепа. Всичките му тези действия говорят само за едно – той иска да се покаже пред жената, която харесва, в най-добрата си светлина.

Етап, в който той търси начин да бъде оценен

В третия етап от влюбването, мъжът се стреми да бъде достойно оценен от жената, която е разтупкала сърцето му. Това е третото чувство. Въпреки недостатъците си, той има нужда да почувства своята стойност, когато е в нейната компания. Държи изключително много на това да усети, че жената до него е готова да го приеме такъв, какъвто е. Естествено жените искат същото и дават най-доброто от себе си, за да впечатлят господина, който ги е заинтригувал. Но някак си повече се страхуват да разголят своята душевност. Когато обаче мъжът започне да разкрива най-съкровените и дълбоки кътчета от душата си пред вас, бъдете сигурни, че той е сериозно хлътнал. Приемете поведението му като комплимент и отвърнете със същото.

Етап, в който мъжът иска да накара жената да се чувства сигурна до него

Това е четвъртото чувство. Всеки мъж, който се е влюбил, държи жената, очаровала сърцето му, да се чувства сигурна и спокойна в неговите ръце. Това е етапът, в който мъжът иска да разбере повече за обекта на своя интерес, интересува се живо от нейните желания, хобита, мечти, занимания, мисли и чувства. Държи на нейната откровеност. Той се радва, когато усети, че тя е готова да му разкрие всичките си тайни и да му се довери. Усещането, че можете да споделите с някого нещо и той няма да ви предаде, е много дълбоко чувство.

Етап, в който мъжът търси искреност

Последното пето чувство е свързано с желанието на мъжа жената, пленила сърцето му, да е изцяло искрена в чувствата си към него и да не се преструва. Той търси начини да се увери, че емоциите, които демонстрирате към него, не са игра, а са силни, дълбоки и истински. Щом той веднъж е усетил вашата чиста и всеотдайна любов към него, бъдете сигурни, че сте на път да покорите сърцето му завинаги. Няма значение колко недостатъци имате, в такъв етап на своите усещания той избира да остане до вас – сигурен знак за силата на неговите чувства.

Четете още: Всичко се връща? Ето какво ви очаква, ако откраднете обвързан мъж