Автор
Христина Кирилова

Искате да имате гладка и нежна шия като на лебед? Ето ви няколко хитри идеи

Съвременните методи за разкрасяване и напредъкът на козметичната индустрия позволява на дамите да се подмладят с десетилетия, но е факт, че има някои коварни зони по тялото ни, които издават реалната ни възраст. И безспорно шията е сред тях. Но има някои хитри трикове, с които можете да запазите шията си млада, гладка и красива. Ето кои са те:

За съжаление, кожата на шията старее по-бързо, отколкото кожата на лицето, което се дължи на факта, че тя е по-тънка и има по-малко мастни жлези. Но има начини да спрете процеса на стареене, като практикувате спортове, които помагат за изправяне на стойката ви.

Един от важните фактори за кожата на шията е да започнете да полагате грижи за нея не по-късно от 25-годишна възраст. Но дори и да се прехвърлили отдавна тази възраст, не забравяйте, че никога не е късно да започнете да се грижите за себе си.

Следващото важно условие е да не спите на висока възглавница, защото обемната възглавница кара вратът ви да бъде в неправилна позиция и по този начин се образуват дълбоки хоризонтални гънки по шията ви.

Винаги масажирайте кожата на шията си, докато взимате душ, а за по-добър ефект правете контрастен душ, като редувате топла със студена вода. По този начин ще подобрите кръвообръщението и ще тонизирате кожата, което е изключително важно, за да я запазите гладка и красива.

Ако използвате крем за лице, който е за мазна кожа, не го нанасяйте и върху врата си, защото това ще изсуши кожата по шията ви. В днешно време можете да намерите много продукти, предназначени специално за деколте и шия.

Четете още: Ако имате това масло вкъщи, няма нужда да ходите на фризьор