Автор
Теодор Муховски

Ако искате да премахнете космите от дрехите, добавете тази съставка към вашето пране

Ако имате домашни любимци у дома, е много вероятно да се борите с косми, които полепват по дрехите ви. Хвърлянето им в пералнята, за съжаление, не винаги решава проблема. Една съставка, която със сигурност имате в кухнята си, ще реши трайно проблема ви.

Животинските косми могат да бъдат неприятни - те се настаняват върху всичко и е трудно да се отървете от тях. Лесно се махат от мебели или тапицерия с кърпа или прахосмукачка, но проблемът възниква при дрехите или спалното бельо, където се забиват. На помощ идват домашните лекове – евтини и много ефективни. Достатъчно е да изсипете една "вълшебна" съставка в пералнята, за да се отървете от космите завинаги.



Приложете това конкретно

Трудно е да премахнете космите от домашни любимци от текстила на ръка. Дори една ролка за дрехи не винаги ще улови прецизно всички мъхчета. Особено силно космите залепват за наелектризирани дрехи, а в пералнята се закрепят и за други неща, както и по вътрешността на барабана. За да се отървете от мъхчетата при прането е достатъчно да използвате един универсален и много полезен продукт – оцет.

Оцетът ще действа като антистатична и омекотяваща течност върху тъканите и в същото време ще помогне да се отървете от лошите миризми и остатъците от перилен препарат. Когато се добави към прането в малко количество, ще възвърне живите цветове на дрехите и в същото време ще премахне бактериите. Оцетът може да се използва и като средство за отстраняване на петна.



Как да се отървете от космите по дрехите с оцет

Всичко, което трябва да направите, е да налеете половин чаша оцет в контейнера за препарат на пералнята ви машина. Изберете подходящата програма за тъканите и стартирайте прането както обикновено. Не е нужно да се притеснявате, че миризмата на оцет ще остане върху дрехите ви за дълго време. Тя ще бъде елиминирана с течност или прах за пране, а останалата част също ще бъде проветрена по време на сушенето.



Добре е да знаете, че когато използвате трика с оцета, да не добавяте повече омекотител. След като извадите дрехите от пералнята, разклатете добре дрехите, преди да ги закачите. Оцетът ще ви помогне да изплакнете мъховете от дрехите си и изчеткването им ще ви отърве от всички остатъци. Ако има много косми или по-трудни петна, можете да добавите по-голямо количество от оцета.

Четете още: Направете тези 8 неща и парите у дома ще потекат като река