4 древни ромски ритуала за любов, за които няма да прочетете в книгите

Знаете ли, че до ден днешен сибирските цигани продължават да спазват много от своите древни ритуали за привличане на щастие, любов и просперитет.

Ритуал за намиране на младоженец

Ако едно момиче иска да привлече любовта, тя си набавя метален черпак и червена панделка, които задължително трябва да са купени, а не употребявани или откраднати.
Без да казва на никого, девойката завързва косата си с панделката вечерта преди сън. На следващата сутрин тя я свали и без да се сресва, завършва церемонията, като бърка с две ръце с черпака в чиста вода, изричайки думите:

"Ела, кралю мой, пий вода, утоли жаждата си. Налято от мен - изпито от теб."

След това с една част от водата девойката пие и измива лицето си. А втората част изсипва на пътя пред себе си. Панделката, с която е спала през нощта, тя завързва за дръжката на черпака. След сватбата същата панделка се вплита в гривата на коня (така че булката да се чувства свободна по време на брака, не с „вързани ръце и крака“). Черпакът се използва за измиване на на ръцете. Основното е, че преди сватбата никой не взема черпака в ръка. Булката грижливо го пази в къщата на съпруга си.

Ритуал за щастлив семеен живот

Ако момичето вече е сгодено и се подготвя за сватбата, е необходимо да направи ритуал за щастлив семеен живот. Тук обредът може да се извърши както самостоятелно, така и с участието на някоя от по-възрастните жени от семейството на булката. За него ще са ви нужни камшик и кърпа. Тези два предмета олицетворяват съпруга като закрилник на семейството и съпругата като добра домакиня.

Камшикът и кърпата трябва да бъдат вързани заедно, като се произнасят имената на булката и младоженеца, и им се пожелава късмет и пълен просперитет в семейството. Завързаните по този начин камшик и кърпа се поставят под възглавницата на булката и се пазят там до сватбата. След това предметите се съхраняват и пазят за децата.



Ритуал за усмиряване на лош съпруг

Ритуалът е предназначен за мъже, които се заглеждат по чужди жени или закъсняват след работа. За да спре това, ената взима пола и шал, с които съпругът ѝ никога не я е виждал облечена. Междувременно изрича думите:

"Полата на другата е скъсана отвратително, а моята нова пола е прекрасна. Под чуждия шал плитките са нещастни, а под моя шал – само щастие и любов."

След това жената облича полата, завързва шал и се поглежда в огледалото. Ако наблизо няма огледало, тогава – в реката, основното нещо, което трябва да запомните, е, че в никакъв случай не трябва да гледате в езерото или дори в блатистата вода по време на ритуала.
Завършете обреда на конспирацията със следните думи:

"Бързай вкъщи, гледай ме, възхищавай се всеки път, сякаш е за първи път."

Ритуал за привличане на късмет

Този стар ритуал за късмет в живота е труден за изпълнение в съвременната действителност, но е възможен. Условието е той да се изпълнява край реката при изгрев слънце. Да не забравяме, че циганите са номадски народ, а колелото, реката и изгревът някога са били част от ежедневието им. Днес циганите вече не се скитат, но ритуалът за късмет продължава да бъде спазване според всичките му правила.

И така. За изпълнението му ще ви трябва колело от каруца. Основното условие е да е ново или от количка, която е служила вярно дълги години и с него са свързани изключително добри събития. След това се взима изворна вода, восък, куп слама или сено. Колелото се измива с изворната вода с думите:

"Водата тече чиста и вие вървите гладко, водата заобикаля всички препятствия и вие я заобикаляте. Ти, късмет мой, вземи ме и ме изведи. Вярвам ти и ти бъди верен."

След това запалете сламата и разтопете с нея восъка, като повтаряте: "Както кон яде сено, така късметът ми винаги е пълен и доволен."

Когато восъкът се разтопи достатъчно, потопете в него (внимателно, основното е да не се изгорите!) палеца на дясната си ръка и поставете печат върху колелото. И то на такова място, че да не се вижда от чуждо око. Печатът е последният етап от конспирацията, след което трябва да кажете: "Слава Богу, вече всичко е наред."

Ритуалът трябва да се изпълни на открито място на разсъмване. Пепелта се поставя в амулет на гърдите си или в двора на къщата като декорация. Към него се завързва червена панделка.

Четете още: Тези пет мантри ще ви помогнат да привлечете късмета и щастието в живота си