Автор
Ева Григорова

Глас за 18 милиона паунда: Ето какво имаше да каже Меган в първия епизод на своя подкаст!

Вече две години в пресата се обсъжда скандалната сделка между Spotify и Меган Маркъл и принц Хари.

Тя струва на компанията колосалните 18 милиона паунда. Въпреки това, освен пилотното издание през 2020 г., което вече никой не си спомня, кралските особи не са пуснали нищо друго. В същото време преди година те се опитаха да прекратят договора, позовавайки се на факта, че в платформата се публикува „много неточна информация“. Но изглежда, че страните в задкулисния конфликт успяха да се разберат. И ето, че вече е пуснат и първия пълен епизод.

Подкастът носи името Archetypes или “Архетипи” (игра на думи за с името на нейния син Арчи и фондацията Archewell, чрез която беше подписан договорът). Меган обещава серия от 12 епизода, в която тя ще „анализира, изследва и деконструира етикетите, които обществото се опитва да лепи на жените“.

„Аз самата знам доста за тези етикети. И се надявам, че моят собствен житейски опит ще помогне на други жени да се отворят и да разберат, че никоя от нас не е сама на този свят. Че бъдещето е нещо, което можем да създадем заедно.“

View post on Instagram
 


Известната спортистка Серина Уилямс, която наскоро обяви, че се оттегля от тениса, дойде да подкрепи Меган в първия епизод на шоуто. И основната тема на разговора им беше "амбицията".

Двете сравниха половите стереотипи и двойните стандарти в обществото: мъжете кариеристи са по-често наричани целенасочени и са хвалени за това, докато амбициозните жени се смятат за егоистични, жадни за власт и манипулативни. „Амбициозни жени, които имат деца и след това се връщат на работа и се опитват да успеят на най-високо ниво, нарушават очакванията на обществото за това коя трябва да бъде най-важната ценност за жените“, е един от ключовите цитати на предаването.

View post on Instagram
 


Принц Хари също се появи в първия епизод на подкаста на съпругата си, точно преди да започне нейното интервю. Той се чува да поздравява Серена Уилямс и да й прави комплименти за косата.

Във втория брой, който ще излезе следващата седмица, гост на подкаста на Меган ще бъде Марая Кери.