Автор
Весела Георгиева

Еха, страхотно! Сашка Васева се върна в България, за да участва в юбилейния "Пирин фолк"

Сашка Васева, която преживя истински кошмар, свързан с отстраняването на тумор и тежко възстановяване след няколко операции, вече е в България. Васева си е дошла специално за 30-ото юбилейно издание на „Пирин Фолк“ Сандански 2022.

Любимата на поколения българи изпълнителка ще се качи на сцената на 26 август, когато ще се проведе Детски Пирин Фолк, пише "Стандарт".

View post on Instagram
 

Любопитен е фактът, че кариерата на Сашка е свързана тясно с конкурса. Появата й на фестивалната сцена през далечната 1994 г. се приема за старт в кариерата на огнената "дупнишка Мадона".

Именно на "Пирин фолк" Сашка изпява своите хитове „Не мога да те забравя, Георги“ (1995), „Зелените очи“ (1997), „Македонка“ (1997) и още много. Последната ѝ поява на сцената е през 2017 г.

Сега, 5 години по-късно, Сашка Васева се завръща отново. Това ще бъде първата ѝ изява след дългото отсъствие, породено от сериозни здравословни проблеми.

View post on Instagram
 

Още със започването на лечението Сашка бе убедена, че ще оздравее и отново ще пее. За това се молиха и близките й.

„С много любов идвам на „Пирин Фолк“. Прибрах се в България специално заради юбилейното издание на фестивала. Вълнувам се и съм щастлива, че ще бъда отново в Летния театър, близо до публиката и феновете си“, споделя Васева.