Автор
Кристина Кирова

Боготворена от едни, критикувана безпощадно от други: Ето какъв е животът на най-младия премиер в света

Санна Марин - финландският премиер, който успя да разчупи смело стереотипите и да покаже, че и политиците са хора. Според едни така, според други, видеото как танцува бясно в нощен клуб, е непростима грешка и тотално безскрупулно поведение. Къде е истината и кой е по-прав, няма да се нагърбваме с тежката задача да определяме, но несъмнено Санна е човек с любопитна житейска история, която затвърждава правилото, че детството поставя основите на живота ни.

Тя е млада, красива и свободният ѝ дух никак не пречи на блестящата ѝ политическа кариера. Макар и личността ѝ да предизвиква полюсни мнения и съвсем да не е от обществените фигури, които всички обичат. А фактът, че се превърна в най-младия министър в света, никак не влияе на работата ѝ:

"Никога не съм се възползвала от възрастта си или от факта, че съм жена. За мен са важни причините, които ме подтикнаха да вляза в политиката и доверието, което гласоподавателите ни гласуваха на последните избори", заявява тя.

Санна е типичен представител на зодия Скорпион - родена е на 16-ноември 1985 г. в Хелзинки. Тя е нестандартна, харизматична и непоклатимо уверена в себе си, както и във възгледите си. Израснала в еднополово семейство, съдбата на Марин я подтиква да бъде смела жена, за която всичко, което светът все още приема за неприемливо, като съвсем обикновено всекидневие. Защото тя не е имала за пример мама и татко, а мама и партньорката ѝ. И макар в училищните си години да се е чувствала притисната и прекалено различна, заради семейната си среда, то тя днес е от дамите, които смело разрушават общоприетите норми.

Образованието ѝ протича бързо и безкомпромисно и през 2019 г. Санна става най-младият премиер в света, след като е избрана да оглави финландското правителство. В личния си живот също не забавя темпото - в момента Марин е омъжена за бившия футболист Маркус Райконен, когото е имала късмета да срещне рано и двамата прекарват цели 16 години заедно преди да узаконят връзката си. Преди 4 години се ражда дъщеря им Ема.

И макар Санна да е създала съвсем традиционно семейство, тя подкрепя упорито ЛГБТ общността и използва трибуната на своя Инстаграм профил, който е достигнал почти 1 млн. последователи. Там споделя и кадри от личния си живот и вълненията си като майка, както и всичко, което се случва с нея като премиер на Финландия.

През последните дни Санна стана обект на много противоречиви мнения в мрежата, след като се появиха клипчета, на които тя се е отдала на шумни партита. И въпреки че в забавленията няма нищо нередно, Марин беше сериозно разкритикувана, но сякаш поддръжниците ѝ се оказаха много повече. В България Санна също има своите критици, като една от тях е Юлиана Дончева, която използва остри думи в национален ефир, за да покаже неодобрението си към шумните купони, в които Марин е имала активно участие.

Дончева нападна премиера на Финландия, като защити собствените си, доста консервативни, възгледи за това как трябва да се държи един политик. Според нея, за финландците песните и танците на Марин били определени като "пир по време на чума", след като става все по-ясно, че зимата ще бъде тежка заради проблемите с доставката на газ.

Юлиана изтъкна примерното си поведение, като подчерта, че тя също е навлязла съвсем млада в политиката, но винаги се е придържала към общоприетите норми на поведение.

Четете още: 5 начина да омагьосате мъж без магия