Признанията на една блудница: Защо изневерявам на съпруга си

Нека да си го признаем, на всяка омъжена жена поне веднъж в живота ѝ е минавала през ума мисълта да изневери на партньора си - с красивия фитнес треньор, със симпатичния колегата от работа, с чаровния инструктор по шофиране, а защо не със стар приятел.

И едно е, когато всичко се случва само във фантазията, и съвсем друго, когато се случва в реалността. С помощта на психолог се опитваме да разберем защо жените изневеряват на половинките си.

Когато е на командировка, ще го направи с колегата. Отиде ли на почивка, аниматорът ѝ е в кърпа вързан. Полина винаги и навсякъде ще намери човек, с когото да изневери на съпруга си. И така вече десет години, през които партньорът ѝ все още нищо не е заподозрял. Пък било то и и за общите приятели, които са минали през леглото на съпругата му.
Полина изобщо не е красавица, ще минеш покрай нея в тълпата и изобщо няма да я забележиш. Не е слаба, но и не се отличава с някакви особено вълнуващи извивки по тялото. В същото време тя винаги се хвали с кратките си, но разтърсващи романси.



Ето и няколко пикантни нейни истории от богатия ѝ любовен опит, които Полина споделя пред Wday.ru:

Аниматорът от плажа

Не мога да живея без съпруга си. Обичам го. Но само час без него, очите ми вече започват да играят във всички посоки в търсене на някой, който да разпали зажаднялата ми за страст душа с бурен и жарък секс. Един ден отидохме да почивка. Настанихме се в хотел, вечерите прекарвахме в бара на хотела. Пихме на първия ден, пихме на втория, на третия ми омръзна. И тогава видях аниматорът, дори не помня името му, който всеки път, щом ме видеше на плажа, ми намигаше. Срещнах го във фоайето, разменихме си няколко фрази и го завлякох в стаята.

Бях възбудена, знаех, че съпругът ми може да влезе всеки момент, но нямах силата да се спра. По-късно той дори не усети, че в стаята е имало непознат мъж. Напротив, радвах се само, че вечно болната Полина се усмихва с най-чаровната си и невинна усмивка на съпруга си след такава палава вечер...

Колегата

Изпратиха ме в командировка. През деня обсъждахме бъдещето на нашата компания на семинари, а вечер се забавлявахме добре в местните барове. Имаше един колега, хилав, зле облечен, грозен, но през цялото време ме гледаше с обожание. Помислих си: „защо пък не“.

Поканих го в моята стая. През първата вечер нищо не се случи, заспахме. Но на втората избухнахме и двамата. Кой знае колко възхитена от самия секс не останах. Но той толкова сладко и нежно стискаше ръката ми под масата през всички останали дни, че това ме разтапяше и подлудяваше.

След завръщането си от командировката в родния ѝ град, Полина най-демонстративно продължила да публикува щастливи снимки със съпруга си в социалните мрежи, опитвайки се да покаже, че всичко между двамата е наред и че е щастлива.

Курортът

Отидох сама на почивка. Реших, че този път ще съм без мъже и креватни приключения. Издържах така едва три дни. На четвъртия се появи той – не беше точно моят тип, но след няколко чаши вино главата ми се завъртя и го завлякох в стаята си. Спахме заедно една седмица. След като се върнахме, се срещнахме само веднъж, но и двамата усетихме, че повече няма какво да си кажем.

Скоро след тази моя заигравка съпругът ми нежно ме притисна към себе си и нежно прошепна, че е време да помислим за още едно дете. И тогава се уплаших. Ами ако забременея и се окаже, че детето ми не е от мъжа ми, а от друг мъж? Или може би съпругът ми изобщо нямаше да разбере?

На въпроса защо жените изневеряват, отговор дава психологът Павел Волженков:

„Нашата цивилизация ограничава инстинктите чрез границите, наложени от морала. Но въпреки това непрекъснато чуваме истории, че хората си изневеряват един на друг. Наблюдава се двойственост в нашата култура – с други думи двама души се обичат, но в същото време си изневеряват, пазейки измените си в тайна един от друг. Какви са мотивите, поради които една жена решава да изневери?

Най-честата причина жените да изневеряват е нуждата им от нежност и внимание, които те не получават от настоящата си половинка, отбелязва експертът. Именно вътрешната неудовлетвореност или някаква преглътната от тях обида, нанесена им по един или друг начин от партньора им, ги тласка към желанието да се хвърлят в обятията на друг мъж.

Примерът на родителите също оказва в известна степен някакво влияние. Обикновено децата на разведени родители или на такива, които са си изневерявали, имат повече партньори и по-трудно се решават на сериозно обвързване.

Друга причина за женската изневяра е жаждата за нова тръпка, дължаща се до голяма степен на бушуващите в женския организъм хормони. Огънят, който една жена е изпитвала преди време към настоящия си партньор, отдавна вече е угаснал, и тя има нужда отново от онази разтърсваща и изгаряща страст, която вече не би изпитала с мъжа, с когото живее.

Истината е, че хората не са заложници на детството или на хормоните си. Те имат свобода на действие и могат да анализират действията си. Или обичаш човека, с когото си се обвързал и искаш да продължиш живота си с него, или не го обичаш и решаваш да поемете по различни пътища. Павел Волженков е категоричен: Дали един мъж или жена ще изневери на половинката си зависи 90 процента изцяло от сами него/нея, и само 10 процента – от влиянието на външни фактори: детство, съвети от роднини, приятели, медии и др.

Четете още: Една истинска история: На изневярата се отвръща с изневяра?