Автор
Кристина Кирова

Лондон посрещна новия си крал: Чарлз поздрави поданиците си, но не сдържа сълзите си, когато видя това (снимки)

Датата 8-и септември завинаги ще остане една от най-противоречивите в живота на Чарлз, на кралското семейство и изобщо на човечеството. В този ден си отиде една епоха, една жена, която няма аналог в историята - кралица Елизабет Втора.

От този ден най-големият ѝ син, Чарлз, оглавява Великобритания и съвсем скоро предстои да бъде официално провъзгласен за крал. Крал Чарлз Трети. От една страна това е щастливо събития за доскорошния принц, от друга...просто трябва да видите сълзите в очите му, когато се спира пред мястото, където поданици са оставили цветя и картички, за да почетат любимата си кралица. Сякаш светът спира да се върти.

View post on Instagram
 

Въпреки болката, въпреки факта, че той никога повече няма да може да прегърне непрежалимата си майка, Чарлз успя да се изправи пред огромните тълпи англичани, дошли да го подкрепят и да го приветстват, да се усмихне и да се здрависа с някои от тях. До него бе любимата му Камила, която ще бъде новата кралица консорт.

Днес Англия скърби, но и след салютите, които бяха точно 96, в памет на Елизабет Втора, поданиците вече благославят новия си държавен глава с познатата реплика "Бог да пази краля!"

View post on Instagram
 

Тази вечер, от 20 ч., предстои Чарлз да изнесе обръщение към поданиците.

Четете още: От днес всичко се променя: Чарлз има план да "разчисти" монархията, ето кои ще са потърпевшите