Автор
Кристина Кирова

Семейството е по-силно от всичко: Какво каза Уилям на Хари и защо двамата се появиха заедно след смъртта на Елизабет II

Изминалите дни са исторически не само за цяла Великобритания, но и за света. Сякаш това, което не искахме да вярваме, че ще се случи, вече е факт, сякаш Земята просто спря да се върти. А това, което видяхме след смъртта на кралица Елизабет Втора, е доказателство, че времето може да спре. Дори може да се върне назад.

Вероятно вече се досещате, че става дума за изненадващата поява на братята Уилям и Хари със съпругите им - Кейт Мидълтън и Меган Маркъл в събота пред замъка Уиндзор. Принцовете оставиха дълбоката си вражда, загърбиха противоречията си и всички закани да не си проговорят повече, в памет на Елизабет. Застанаха рамо до рамо с Кейт и Меган, за да отдадат почит на Нейно Величество и лично да благодарят на поданиците ѝ за цветята и картичките, положени пред замъка. И може би, за да докажат, че семейството си остава семейство въпреки всичко...

А как изобщо се стигна дотам да видим херцозите на Корнуол и херцозите на Съсекс заедно, както правеха преди много, много време, когато все още никой не подозираше, че Хари ще зареже всичко и ще отлети за САЩ? Кой пръв е подал ръка на другия? Отговорът може да ви просълзи.

Всички очаквахме появата на Уилям, който е следващият по линията за наследяване на трона след крал Чарлз Трети, и любимата му Кейт, но кой можеше да предположи, че принцът е готов да се обади на брат си и да го покани, заедно с Меган, да се разходят пред замъка Уиндзор и да поздравят народа на Англия? В петък вечер принц Уилям е написал съощбение на Хари със запитване дали той и Меган искат да се присъединят към него и Кейт и да бъдат заедно в памет на баба си и да видят цветята, оставени пред замъка. Както виждаме, отговорът на херцога на Съсекс е бил положителен.

И така, в събота привечер видяхме великолепната кралска четворка отново. Разбира се, между двойките имаше напрежение, което макар и опитите им да го прикрият, се усеща, дори и само от снимките от събитието. В продължение на 45 минути принцовете и съпругите им се разхождаха между тълпите, поздравявах ги и видяха всички цветя и картички в памет на кралицата. Точно както Уилям и Хари направиха преди много години...точно след смъртта на майка си - принцеса Даяна. Тогава Уилям и Хари направиха същата разходка пред двореца Кенсингтън. И макар поводът да е толкова тъжен за тях, същата тази сплотеност, която имаше преди толкова години между братята, се усети и сега.

След края на разходката Уилям и Хари и съпругите им се качиха в една кола, което бе още един знак, че има надежда отношенията им да бъдат изгладени. Мнозина предположиха, че великодушието на по-големия брат е било изцяло продиктувано от желанието на Чарлз Трети всички вражди да бъдат потушени. Кралските експерти обаче тотално отричат тази версия и изглежда, че инициативата е дошла само и единствено от принц Уилям.

Междувременно стана ясно, че най-вероятно Хари и по-големият му брат ще бъдат рамо до рамо и на погребението на Елизабет Втора, което ще се състои на 19-и септември. В деня, в който цял свят ще изпрати Нейно Величество по последния ѝ земен път се очаква принцовете да вървят заедно зад ковчега ѝ. Припомняме ви, че нещо подобно се случи и на погребението на дядо им - принц Уилям през 2021-ва. Тогава обаче помежду им беше принц Андрю. Кралицата се беше погрижила да няма никакви пререкания в този момент.

Изглежда обаче, че смъртта ѝ сега ще подейства по-скоро сплотяващо за Хари и Уилям. И в нейна памет, те ще я изпратят заедно.

Четете още: Камила - бъдеща кралица, но и следващата жертва на принц Хари