Автор
Ева Григорова

Провал в кариерата или защо кралица Камила била уволнена от престижна работа

Днес Камила Паркър-Боулс е неделима част от британското кралско семейство, а Елизабет II приживе даде съгласието си тя да бъде обявена за кралица-консорт.

Преди брака си с принц Чарлз обаче тя имала кариера, която не се развила по най-успешния начин.

Бившата херцогинята на Корнуол получила отлично образование - първо учила в британското училище Dumbrells, по-късно посещавала занятия в Queen's Gate, а след това завършила Британския институт в Париж.


След като завършва гимназия, Камила се завръща в Лондон и започва работа като асистентка в престижния бранд за мебели и текстил за дома Colefax & Fowler. Задълженията на бъдещата съпруга на крал Чарлз III включвали помощ на дизайнерите, както и изпълнение на лични задачи за нейния шеф Том Пар.

Преди време дизайнерът Имоджен Тейлър разказа пред Sunday Times за времето, в което е работел в Colefax & Fowler. „Бeше през 60-те години на миналия век и Паркър Боулс беше многообещаваща дебютантка, опитваща се да си направи име в оживената лондонска сцена, когато пое работа като асистент в компанията.“

Тя обаче била уволнена изключително бързо от своя тогавашен шеф, тъй като закъсняла за работа, след дълга нощ, прекарана в танци.


Този неприятен и обиден инцидент обаче не повлиял по никакъв начин на паричното състояние на Камила. Дори преди брака си с Чарлз, тя имаше значителен капитал. Според някои източници собственото състояние на Камила се оценява на пет милиона долара. Съпругата на настоящия крал наследи тези пари от баща си - майор Брус Шанд.


Разбира се, личните спестявания на Камила бяха значително по-малко от състоянието на тогавашния наследник на британския трон, но това не стана причина за сключване на брачен договор. Както повечето членове на британското кралско семейство, съпрузите предпочетоха да не сключват споразумение, тъй като това е не се приема добре в кралските среди.