Автор
Весела Георгиева

Хари отпразнува рождения си ден само в компанията на Меган, отритнат от семейството

Принц Хари навърши 38 години седмица след смъртта на баба си кралица Елизабет Втора. И някак естествено празникът му въобще не беше бляскав...

Хенри Чарлз Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, внукът на кралица Елизабет Втора, херцог на Съсекс или просто принц Хари.

Преди да се откаже от кралската си титла в началото на 2020 г., той заемаше шесто място в списъка за наследяване на британския престол след баща си – принц Чарлз, своя брат – принц Уилям, и племенниците си - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Хари завършва най-престижното частно училище в Итън, а висшето си образование той получава в Кралската военна академия Сандхърст. Служи в Афганистан като военен авиодиспечер и координира полети срещу талибаните.

View post on Instagram
 

Дълго време е „най-желаният ерген във Великобритания“, а снимките му красят жълтите издания. Хари обича да се забавлява, той е бунтар, участва в бурни купони, сваля дрехи и задръжки - нещо, което храни медиите на Острова. Докато в живота му с гръм и трясък влезе Меган Маркъл - двамата си казаха "да" на приказна сватба през май 2018 г.

През 2020 г. херцогът и херцогинята на Съсекс обявиха, че оттеглят от кралските си задължения, а по-късно се преместиха да живеят в САЩ. Имат две деца - Арчи и Лилибет.

Последва едно скандално интервю за Опра. И нов разрив в отношенията с кралското семейство. А сега на дневен ред идват и мемоарите на принца... Очаква се те да разбунят допълнително духовете.

View post on Instagram
 

Смъртта и погребението на кралицата внесоха известна промяна в отношенията между Хари, Уилям и баща им - принц Чарлз, вече новият крал на Великобритания.

На поклонението двамата братя влязоха в един и същ автомобил. Но въпреки това се виждаше, че общуването е трудно, че има напрежение.

View post on Instagram
 

Така се случи, че Хари навърши 38 далеч от новия си дом, без децата, в една малко или много враждебна атмосфера. Вероятно е имало видеовръзка със САЩ - за да се чуят с Арчи и Лилибет, пише The Sun. И никой от семейството не е минал да му честити... Да, всички са в траур. Разбираемо е. Може би. На никого не му е до тържества. А той със сигурност страда. Защото е сам сред най-близките си.

И скърби за любимата си баба.