Автор
Весела Георгиева

Принц Уилям: Не съм толкова подготвен!

Принц Уилям сподели нещо много мило и тъжно, свързано с процесията за отдаването на почит към паметта на баба му.

"Този род мигове ви карат да мислите неща от сорта на: "Добре, подготвен съм за това", но се оказа, че не съм чак толкова подготвен. Странно е.", сподели Уилям в разговор с обикновени британци, предаде БТА.

View post on Instagram
 

Ковчегът на кралицата ще бъде в Уестминстърския дворец до понеделник сутрин. "Вчерашната процесия беше изпитание. Навя ми спомени", заяви пред камерите на телевизия "Скай нюз" принцът престолонаследник, който е заедно със съпругата си Кейт в кралското имение "Сандрингам", което се намира в Източна Англия.

"Той ни каза колко тежко му е било, тъй като си е спомнил погребението на майка си", разказа 54-годишната Джейн Уелс, която се е срещнала с принца край "Сандрингам", предаде новинарската агенция "Прес асосиейшън".

Междувременно стотици се наредиха на километрична опашка, за да се поклонят пред ковчега на кралица Елизабет Втора. Ковчегът бе транспортиран до Уестминстър, където тече церемонията по прощаването с кралицата. Тя започна в 17.00 часа на 14 септември и ще продължи до 6.30 сутринта на 19 септември, когато е планирано и кралското погребение. Властите предупредиха хората да се подготвят да чакат и по 30 часа на опашката за поклонение.

View post on Instagram
 

Опашката вече е дълга повече от 3,5 километра.

Ковчегът с тялото на кралицата се охранява денонощно, а стражата се сменя на всеки шест часа.