Автор
Весела Георгиева

Красиви и в скръбта: вижте прекрасните първи дами на погребението на Елизабет Втора (снимки)

Кралски особи и световни лидери присъстваха на погребението на Елизабет Втора в понеделник. Тъжно събитие, на което всички са дошли да изразят своята почит, съпричастност и уважение.

Дрехите, които избираме, показват отношението ни - към онези, с които ще се срещнем. Разбира се, събития като това имат своя дрескод, но всеки влага и доза лично участие - личен избор, личен принос към визията си, който засвидетелства връзката му с човека, с когото е дошъл да се прости. Например, бижуто, което Кейт Мидълтън носеше, някога е било на Елизабет Втора, а след това и на принцеса Даяна. Брошката на принцеса Шарлот е била подарък от прабаба й.

Затова днес хвърляме поглед към гардероба на дамите, присъствали на погребението на Елизабет Втора.

View post on Instagram
 

Испанската кралица, хванала под ръка своята половинка - крал Фелипе Шести, изглежда впечатляващо в своята черна вталена рокля с две плохи отпред и шапка с нежен воал.

View post on Instagram
 

Членовете на испанското кралско семейство пристигнаха в Лондон в неделя, за посетят Уестминстър Хол, където бе положен за поклонение ковчегът на покойния монарх.

View post on Instagram
 

Президентът и първата дама на САЩ влязоха в Уестминстърското абатство, държащи се за ръце. Джил Байдън бе избрала костюм за погребението.

View post on Instagram
 

Вталено сако, късо със златисти копчета, пола с дължина до коляното, обувки на ток и малка чантичка - това бе визията на Джил.

Сред гостите на погребението бе и френският президент заедно със съпругата си - Брижит Макрон. Подобно на останалите високопоставени гости, господин и госпожа Макрон посетиха Уестминстър Хол в неделя, където бе положен ковчега на Елизабет Втора.

View post on Instagram
 

За погребението Брижит облече вталена черна рокля, вталено палто, малка шапка с воал, черни ръкавици и малка чантичка допълват визията й.

Българският президент Румен Радев и съпругата му Деси Радева, придружени от българския посланик в Обединеното кралство Марин Райков, също присъстваха в Уестминстър Хол, където бе положен ковчегът на монарха, и се поклониха пред тленните останки на кралицата.

Светът си взе сбогом. А новият крал поема тежестта на короната. И животът продължава напред.