Автор
Ива Петрова

Чарлз III абдикира. Уилям няма да е крал: Предсказанията на Нострадамус

След кончината на кралица Елизабет II, един от въпросите, които силно вълнуват британците, пък и света, е какъв крал ще бъде Чарлз III и ще абдикира ли той в действителност в полза на сина си, както се спекулира в последно време.

За да надникнат в близкото бъдеще и да видят какво предстои след след смъртта на най-дълго управлявалия монарх в историята на Европа, мнозина се обръщат към изненадващи източници, сред които е и книгата „Нострадамус: Пълни пророчества за бъдещето“ от Марио Рединг. Там присъства предсказанието, че монархът си отива от този свят през 2022 г., както се случи по-рано този месец.

Според написаното крал Чарлз Трети абдикира, но ще бъде заменен от човек, който ще бъде истинска изненада за обществото.



Смята се, че в тези пророчества Нострадамус е предсказал още убийството на Беназир Бхуто през 2007 г. и финансовата криза от 2008 г., пишат от The Little Things. Авторът Марио Рединг твърди също, че книгата е дала прогноза и за атаките през 2015 г. в Париж.

Wales Online описва заглавието с автор Марио Рединг като „единствената книга за Нострадамус на пазара, която се занимава ексклузивно с бъдещите пророчества на френския лекар. Тя използва теорията на Марио, че четиристишията, написани от Нострадамус, са номерирани, за да корелират с датите.“

В книгата, която разчита пророчествата на Нострадамус, е предсказана както смъртта на кралица Елизабет Втора, така и абдикацията на крал Чарлз.



Ето какво гласи четиристишието 10/22: „Тъй като не одобряват развода му/Човек, който по-късно сметнаха за недостоен/Хората ще изгонят Краля на островите/Ще го замени човек, който никога не е очаквал да бъде крал.“

В изданието на книгата от 2005 г. Марио пише: „Това четиристишие няма да бъде изненада за британския народ и има широко значение. Първото е, че кралица Елизабет ще умре около 2022 г., на възраст около 96 години, с пет години по-рано в сравнение с майка ѝ.“ Да припомним, че Кралицата майка си отива на 101-годишна възраст през 2002 г., по-малко от пет месеца преди да стане на 102 г. Така разликата в продължителността на живота при двете жени наистина е пет години.

Марио смята, че Чарлз Трети ще абдикира, след като се „умори от постоянните атаки както срещу себе си, така и срещу втората си съпруга“ и поради „негодуванието, което има срещу него сред определена част от британското население след развода му с Даяна, принцесата на Уелс“.



Колкото до човека, който предстои да седне на трона, след Чарлз, засега това остава загадка. Книгата от 2005 г. предполага, че принц Хари, херцогът на Съсекс, вписващ се в описанието на „човек, който никога не е очаквал да бъде крал“, ще стане следващият монарх, вместо своя брат Уилям, новият принц на Уелс.

Марио умира през януари 2017 г., като не доживява да види, че интерпретацията му на четиристишието за смъртта на кралица Елизабет през 2022 г. се сбъдва.
Преди години той споделя: „Откакто излезе книгата, почти всяко едно четиристишие се е оказало по-малко или повече вярно. Наистина с ръка на сърцето мога да кажа - отидете и погледнете ранните издания - нищо не се е променило.“

Марио дори твърди, че книгата предсказва смъртта на първия крал Чарлз през 1649 г.: „Има едно необикновено четиристишие, индекс с дата 49. Всеки историк веднага ще разбере за какво говоря, когато се казва, че английският парламент ще предизвика смъртта на краля. Е, по времето, когато Нострадамус пише това, през 1555 г., нито един парламент не е умъртвявал своя крал. Това никога не се е случвало - а Чарлз Първи бива обезглавен през 1649 г.“

По повод възродения интерес към книгата на баща си, синът на Марио - Лори Рединг, отбелязва: „Беше наистина невероятно да видя толкова много хора да обсъждат и споделят книгата на баща ми. Той я написа с любов и ако беше тук днес, щеше да бъде изключително горд, че редица от неговите интерпретации се сбъднаха. Очаквам с нетърпение да видя какви други прогнози се сбъдват.“

И дали наистина пророчеството на Нострадамус с абдикацията на Чарлз III и възкачването на престола не от принц Уилям, а от друг човек ще се окажат верни, тепърва предстои да разберем.

Четете още: Австралиец твърди, че е таен син на Чарлз III и Камила