Автор
Кристина Кирова

Мистерията е разгадана: Ето защо Меган иска среща с Чарлз III

След смъртта кралица Елизабет II, настъпват всякакви промени във Великобритания, а трусовете в отношенията между членовете на фамилията и херцозите на Съсекс продължават. Макар и много кралски експерти да хранеха надежди, че всички противоречия ще бъдат изгладени в памет на Нейно Величество и най-накрая ще настъпи мир, изглежда че Меган Маркъл и принц Хари имат малко по-различни планове.

Припомняме ви, че в началото на седмицата британските таблоиди шокираха с новината, че американката е поискала среща на четири очи с Чарлз III. Меган се съобразила с протокола, като е отправила молбата си за дискретен разговор на живо, чрез писмо. Все още не е известно дали кралят е дал положителен отговор и дали двамата ще се срещнат, но пък знаем, че Меган е имала смелостта да зададе краен срок, като е пояснила, че държи разговорът да бъде проведен преди тя и Хари да се завърнат в САЩ при децата си Лилибет и Арчи.

И като стана дума за наследниците на кралските аутсайдери, мнозина твърдят, че именно те са причината Маркъл да настоява за среща с краля. Както е известно, Арчи и Лилибет нямат кралски титли и към тях не се използва обръщението "Ваше Кралско височество". Изглежда обаче, че тази работа хич не се нрави на херцогинята и херцога на Съсекс и сега са готови да преговарят с Чарлз.

Очевидно, след смъртта на Елизабет, Хари и Меган са очаквали, че децата им ще получат титли. За момента се знае единствено, че ще бъдат принц и принцеса, но не съвсем... След като Чарлз стана крал, според установено от 1917 г. правило, според което внуците на монарха имат право да получат кралски титли, няма никаква официална промяна в имената на Арчи и Лилибет. В момента синът на Елизабет има право да промени тази насока, но вероятността това да се случи е почти нулева. Освен това, в кралското семейство няма да бъдат обявявани никакви промени, докато фамилията е в траур, който ще приключи на 26-и септември. Твърде е възможно това да е другата причина, заради която Меган бърза да преговаря с Чарлз.

Припомняме ви, че Маркъл сподели в бомбастичното си интервю през Опра Уинфри, че никога не е отказвала Арчи да бъде лишен от титла, каквато беше първоначалната информация. Решението е било взето изцяло от останалите членове на кралската фамилия. Меган от своя страна имала възражения, тъй като липсата на кралска титла, лишава детето ѝ от охрана. Тя поясни, че би искала и двете ѝ деца да имат титли, за да бъдат в безопасност.

Четете още: Хелън Мирън за тайните на красивото остаряване и достойния живот