Автор
Ева Григорова

Кейт Мидълтън уважи стила на Даяна по време на първия си ангажимент като принцеса на Уелс

Катрин, новата принцеса на Уелс, известна доскоро като Кейт Мидълтън и херцогинята на Кеймбридж, подбра специална дреха за първия си официален ангажимент с новата титла.
Тя се спря на рокля, която изключително много напомня за стила на покойната майка на съпруга ѝ принц Уилям, принцеса Даяна, която беше принцеса на Уелс преди нея.

View post on Instagram
 

Първият кралски ангажимент на Мидълтън след смъртта на кралица Елизабет II, беше посещение в Windsor, по време на което благодари на онези, които участваха в зрелищното погребение на кралицата. За случая тя се спря на черна рокля, която бе копие на дреха на лейди Ди от 80-те години.

Черното палто на Мидълтън е от Dolce & Gabbana, марка с добре документирана противоречива история и се отличава с големи златни копчета отпред и на раменете. Въпреки критиките за рекламирането на Dolce & Gabbana, това не е първият път, в който Мидълтън носи тази рокля на публично място.

View post on Instagram
 


Визията на Мидълтън е подбрана в чест на облекло, което принцеса Даяна носеше за церемонията по полагане на венци в Деня на примирието на Триумфалната арка в Париж през 1988 г.

Преди това Кейт облече роклята на D&G през април 2021 г. за специално посещение във въздушна кадетска база в Ийст Хем, Лондон. Тя подбра същата дреха и след смъртта на съпруга на кралицата, принц Филип.