Автор
Кристина Кирова

Сърбай си попарата, Меган: Кейт наследява милиони и бижутата на Елизабет II, Маркъл не получава нищо

Кралица Елизабет Втора определено си имаше любима снаха и това не беше Меган. Не беше и Камила. Всъщност кралски източници разкриват, че преди смъртта си Нейно Величество е направила промени в завещанието си и изглежда, че е постъпила изцяло в полза на Кейт Мидълтън - съпругата на принц Уилям и новата принцеса на Уелс.

Приживе кралицата имаше подчертано добро отношение към херцогинята на Кеймбридж, а сега се говори, че се е погрижила и за благосъстоянието ѝ, като ѝ е завещала бижута от колекцията си на стойност 110 млн. долара. Накитите били 300 на брой и принадлежали лично на Елизабет, а не на кралското семейството.

Още през месец юли се разчу, че кралицата обмисляла внимателно кой от наследниците ѝ какво заслужава след смъртта ѝ, като бижутата били едно от най-големите ѝ богатства. Също така, кралски експерти издават, че Нейно Величество е направила някои промени в завещанието си, буквално в дните, преди да си отиде, с което е успяла да изненада членовете на фамилията.

Това, в което никой не е имал съмнение обаче, е, че Кейт винаги е била любимката на кралицата, както и на цялото семейство. С изключение на Меган, която хвърли тежки обвинения върху нея публично. И с изключение на Камила, за която източници от двора споделят, че винаги е завиждала на Мидълтън за силната ѝ връзка с Елизабет Втора. Макар и никога да не е показвала ревността си, тя я изпитва и до ден днешен.

А колкото до Меган - експертите са почти категорични, че нито тя, нито дъщеря ѝ Лилибет, кръстена на Нейно Величество, ще получат ценни бижута като наследство. Това не би било изненадващо, тъй като Маркъл беше инициаторът на идеята с Хари да създадат семейство в САЩ и да се откажат от службата си като работещи членове на кралското семейство. Да не забравяме и онова бомбастично интервю пред Опра Уинфри...

Експертите обаче внасят още един нюанс в картинката, като поясняват, че Кейт ще остави част от бижутата на дъщеря си Шарлот и нито тя, нито Уилям искат Лилибет да бъде изключена от наследството. В случай че Елизабет е изключила Меган и Хари от завещанието си, то според мнозина това ще бъде като послание към тях: "Жънете това, което си посяхте".

Припомняме ви, че херцогът на Съсекс закъсня за финалната си среща с баба си. В часовете след смъртта ѝ семейството дочака Уилям да пристигне в Балморал, за да бъде публикувано официалното съобщение за смъртта на кралицата, но отношението беше съвсем различно към Хари. Новината е излязла по официалните канали преди пристигането му в лятната резиденция на Нейно Величество.

Четете още: Дъщерята на Елизабет просълзи света: Сбогом, мамо, кралице