Автор
Весела Георгиева

Още кралски драми! Принцеса Ан за Камила: Тя никога няма да бъде истинска кралица!

За никого не е тайна, че Камила не е сред любимките в кралското семейство. Сега обаче, след излизането на новата книга на кралския биограф Анджела Левин, става ясно, че отношението между някои от кралските особи е повече от аристократично дипломатично.

В книгата се говори за принцеса Ан и нейните думи, изречени по адрес на Камила. В изданието "Камила, херцогиня на Корнуол: оцеляла в кралското семейство", Левин пише, че Ан "от години е против даването на Камила на титлата кралица-консорт". Дъщерята на кралица Елизабет Втора дори си позволява да каже, че „Камила никога няма да стане истинска кралица“.

Анджела Ливайн пише също, че когато Корнуол за първи път влязла в британското кралско семейство, тя имала „трудности да се справи със студеното поведение на Ан“ и че принцесата, от своя страна, „стояла възможно най-далеч“ от сегашната кралица-консорт.

View post on Instagram
 

Писателката не изключва причината за напрежението да се дължи на връзката им с Андрю Паркър-Боулс, бившия съпруг на Камила, с когото принцеса Ан също е имала връзка.

Ан не е могла да се омъжи за Андрю, защото той е бил католик (а до 2013 г. на членовете на кралската фамилия е било разрешено да се женят само за членове на Англиканската църква). По-късно Паркър-Боулс се жени за Камила, която тогава няма нищо общо с Бъкингам.

View post on Instagram
 

Според Левин, принцесата все пак е приела камила, виждайки колко усърдно работи за монархията. поне привидно.

Интересна информация излезе тези дни и за сестрата на Елизабет Втора - принцеса Маргарет. Двете се обичали изключително много, но водили доста различен начин на живот.

Денят на Елизабет Втора е започвал рано и то не с нейните собствени желания, а с отговорностите, които е поела към държавата и обществото.

Маргарет обаче не е била готова на подобни компромиси със себе си.

View post on Instagram
 

Тя ставала около 9 сутринта, но първо закусвала в леглото, а след това се излежавала поне два часа, слушайки радио и четейки вестници.

View post on Instagram
 

Следвал един час във ваната, а след това и коктейл с водка. Това бавно събуждане за новия ден било последвано от обилен обяд от четиристепенно меню.

Отива си от този свят на 9 февруари 2002 г. Но остава в историята като една от най-скандалните кралски особи, за които свободният дух е начин на живот.

Интересно дали сега Камила и Чарлз ще могат да жертват собствените си желания в името на народа и държавата, както е правила Елизабет Втора години наред...