Автор
Ева Григорова

Тя свали над 70 килограма, след като се заклещи в стол

Главно действащо лице в днешния ни материал е една дама, успяла да се раздели с цели 76 килограма от теглото си за малко повече от година.

Неотдавна 47-годишната Джоана Тейлър е тежала плашещите 137 килограма, но унизителна случка я отрезвява и ѝ показва, че е време да се вземе в ръце.

Британката споделя, че като малка никога не е имала проблеми с теглото. Започнала да наддава след раждането на първия от четирите си сина, като с всяка бременност нещата се влошавали все повече и повече.

“Въпреки че бях на едва 18 години, когато родих най-големия си син, не успях да отслабна след раждането. Даже напротив – качих още да сложа точката. Чувствах се добре само когато ядях", казва британката.

Когато околните започнали да я критикуват външния ѝ вид, тя не намерила мотивация да промени нещо, а просто спряла да излиза от дома си.

"Бях много затворена и не обичах да излизам. Хората ме обиждаха, наричаха ме "дебела", така че просто избягвах да излизам", добавя тя.

Подигравателното отношение към нея допълнително засилва тревожността и депресията ѝ, а единствената утеха, която намира е храната.

Джоана се тъпчела с пържени и мазни храни. Ядяла по три пъти на ден, а между основните хранения нагъвала всякакви боклуци.

Повратният момент настъпил през лятото на 2018 година, когато се почувствала унизена, заклещвайки се в сгъваемия си стол на двора. Шокиращият инцидент ѝ послужил като събуждането, от което се нуждаела, за да влезе във форма.


Тейлър – майка на 4 деца и баба на 4 внуци, осъзнала, че трябва да промени живота си. Не само заради себе си, но и заради близките ѝ, които разчитат на нея.

"Наистина бях решена да стана по-здрава и да отслабна – трябваше да го направя за себе си и за децата си", обяснява британката.
След почти 20 години неуспешни диети сега тя била амбицирана да постигне целта си и то в най-кратки срокове.

Жената записвала всичко, което консумира, и внимателно теглела всяко нещо, преди да го сложи в устата си. Така за година успяла да свали 76 килограма.

"Следях всичко, което ям. Теглех всичко. В началото ми беше трудно да намаля храната, но си казах, че трябва да продължа", споделя Джоана, която към днешна дата тежи 61 килограма

"Шокирам се всеки път, когато минавам покрай витрините и виждам отражението си. Не мога да повярвам, че това съм аз", признава тя.

Загубата на тегло било причина Джоана изцяло да подмени основно гардероба си, заменяйки всички широки тениски и разтегателни панталони с поженствени облекла.

"Купих си рокли, по-малки дънки и отново ходя с къси поли, които не помня кога съм носила за последно", казва Тейлър.

Тя обчае е категорична – най-важна е не суетата и удовлетвореността от облика, който виждаш в огледалото, а енергията, която промяната ѝ е осигурила.

Най-важното обаче е, че сега прелива от енергия и вече може да играе с внуците си.

"Мога да ги изведа на разходка, да седя на пода, да играя с тях и да тичам. Мога да ги гледам как растат. Това ме накара да продължа, защото искам да ги гледам как растат", изкрена е Джоана.

Четете още: Eто какво да ядете за закуска, за да отслабнете