Автор
Ева Григорова

Не правете тези 3 неща, ако не искате да отблъснете мъжа от вас

Излизате с мъж, в когото сте лудо влюбена, той също ви се кълне във вечна вярност, правите общи планове за бъдещето и най-ненадейно той ви заявява, че ви напуска.

Може би, изненадващо за вас, но често зад подобно кардинално решение се крие конкретнa причина и тя почти винаги е една и съща - не давате на мъжа до вас да бъде мъж в истинския смисъл на думата.

Парадоксалното е, че всяка жена се надява мъжът в живота ѝ да се превърне в опора, на която може да бъде поверено решаването на основните проблеми в семейството. В същото време обаче самите дами са тези, които не позволяват на мъжа до тях да бъде мъж в същинския смисъл на думата.

"В днешно време голяма част от жените правят много повече неща от това, което е нормално, карайки мъжа до тях да се чувства непотребен. Съвременните дами искат да бъдат самостоятелни, независими и да решават всички проблеми. Това обаче не позволява на половинката да се превърне в глава на семейството", казва световно известен сексолог.

Рано или късно подовно поведение довежда до куп семейни проблеми. А понякога дори и сексуални. Но замисляли ли сте се защо? Според сексолога причината е, че силните и прекалено властни жени карат мъжете да се чувстват "кастрирани".

"Дами, съзнателно или не, но с някои ваши действия убивате мъжествеността на партньора си. Ще дойде момент, когато за него единствената опция да запази и спаси мъжката си идентичност, ще е да ви напусне“, предупреждава сексологът.

По думите му има точно три неща, които жените правят и които разрушават връзката.

Ето кои са те:

Давате му готово решение на проблема

"За мъжа е много важно да се чувства полезен", категоричен е експертът. На силния пол му е закодирано да се грижи за оцеляването на семейството си - разбирайте гарантиране както на чисто физическото благополучие, така и осигуряване на усещане за душевно спокойствие и сигурност .

Но женската еманципация доведе до създаването на цяло поколение жени, които отказват да бъдат закриляни и обгрижвани и които упорито държат да се нагърбят с решаването на всевъзможни проблеми. Това от своя страна действа пагубно на партньора и дори може да доведе до депресивни състояния у него.

"Извземайки неговите функции, вие заличавате самоличността му. Често депресиите у мъжете са предизвикани именно от прекалено властни жени, които желаят да наложат мнението си и да разрешат проблеми, дори и да не са помолени за това", разкрива сексологът.

Поставяте работата преди всичко

Никой не ви казва да забравите за кариерата и да седите по цял ден пред печката, но може поне малко да намалите оборотите. Със сигурност никой мъж няма да иска да е постоянно пренебрегван, особено ако е заради професионални задължения.

"Докато вие сте заети да работите и сте изцяло погълната от желание и хъс да се изкачите по йерархическата стълбичка, той ще е зает да търси компания, в лицето на която да се почувства отново значим", категоричен е експертът.

Критикуваш го постоянно

Дори градивната критика може да вдъхнови малко хора за големи постижения, да не говорим за постоянното недоволство от страна на любим човек. Едва ли ще се учудите, ако ви кажем, че постоянната критика от страна на жена към мъжа ѝ не е добра идея. По този начин смазвате самочувствието му.