Автор
Весела Георгиева

Семейството на убитата Халина Хъчинс оттегля иска си срещу Алек Болдуин

Актьорът Алек Болдуин и продуцентите на филма Rust са постигнали споразумение с фамилията на операторката Халина Хъчинс, която бе застреляна на снимачната площадка в Ню Мексико миналата година, предаде "Ройтерс".

"Постигнахме споразумение, подлежащо на одобрение от съда, срещу продуцентите на Rust, включително срещу Алек Болдуин и компания "Раст муви продакшънс" (Rust Movie Productions). Като част от това споразумение, делото ще бъде прекратено". Това заяви съпругът на Халина Хъчинс - Матю Хъчинс, цитиран от "Дедлайн".

View post on Instagram
 

През октомври миналата година по време на репетиция за сцена от уестърна актьорът, изпълняващ главната роля, случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза. Оказа се, че използваният от него реквизитен пистолет е зареден с бойни, вместо с халосни патрони.

Последва сериозно разследване, в което се включи дори ФБР. Стигна се и до предложение във филмовото производство да не бъдат използвани истински оръжия.

View post on Instagram
 

Съпругът на Халина Хъчинс и 9-годиншият им син заведоха дело. Фамилията настояваше, че е било налице "грубо" пренебрежение към оплакванията на екипа, свързани с безопасността и то директно е довело до смъртта на операторката.