Автор
Ева Лъчезарова

Единствената формула за перфектна кожа, от която се нуждаете

Ето че дойде моментът от годината, в който топлите дни бавно започват да отстъпват на студените, съвсем скоро ще се стъмва по-рано и светлите часове в денонощието ще намалеят.

Това обикновено е периодът, който свързваме с есенната депресия, лошото настроение и липсата на мотивация. Тази година обаче ви предизвикваме да погледнете на него от друга гледна точка, защото както знаем, това как възприемаме даден факт зависи само и единствено от нас самите.

Истината е, че през активните летни дни често ни липсва достатъчно време, за да се погрижим за себе си, както и за нашата визитна картичка - кожата ни. В топлото време тя е подложена на различни рискови фактори за появата на бръчки, като силните слънчеви лъчи и редица замърсители, сред които са автомобилният дим, цигарите и различни химикали. Това е причината да ви посъветваме през идния есенно-зимен сезон, в който ще имате повече време, да се погрижите за кожата си.

Добрата новина е, че формулата, която ще ви предложим е изключително лесна за изпълнение, а единственото, което трябва да направите е да инкорпорирате три навика в ежедневието си.



1. Спете достатъчно

Добрият сън осигурява процеса на регенерация, от който се нуждаете, за да се събудите със сияйна кожа. През деня кожата ни “работи” основно за това да се защити от множеството външни фактори, които се опитват да я увредят, през нощта тя преминава в режим на регенерация, който е доста по-бърз от този през деня. Редица изследвания показват, че по време на нощния сън в кожата ни се образува по-голямо количество от човешкия хормон на растежа или hGH. Освобождаването на този хормон подпомага възстановяването на телесните тъкани и стимулира деленето на клетките, които възстановяват и подмладяват дермата. В допълнение към това синтезът на колаген и активността на антиоксидантите също са най-засилени по време на дълбок сън.

Най-сигурният начин да си осигурите пълноценен сън е да си създадете ритуал, който да спазвате всяка нощ преди заспиване. Добре е да следвате режим, съобразно който да си лягате в един и същи час всяка вечер и да ставате по едно и също време сутрин. Вечерният ви ритуал би могъл да започне един час преди лягане, който да отделите на приятни активности, които да не включват използване на екран, дори и този на мобилния ви телефон. Бихте могли да си запалите ароматни свещи, да накапете няколко капки успокояващо лавандулово етерично масло на калъфката си, както и да прочетете няколко страници от вдъхновяваща книга. Не е необходимо да бъде нещо сложно и трудно за постигане, важното тук е да изберете дейности, които ви отпускат и ви карат да се чувствате добре, за да можете след това да се отдадете на истински пълноценен сън.



2. Хидратирайте се през целия ден

Всички сме чували максимата, че тялото ни се нуждае от достатъчно вода, за да функционира оптимално, но въпреки това често ни се случва да забравим за хидратацията в хода на натовареното си ежедневие. За да си представите обаче нагледно колко всъщност са важни течностите конкретно за нашата кожа, се замислете за разликата между гроздето и стафидите. Гроздето е сочно и гладко, докато стафидите са сухи и сбръчкани. Тази аналогия може да ви помогне да си представите до какво може да доведе хроничната дехидратация.

В допълнение към това, добре хидратираното тяло може да премахва по-ефикасно нежеланите токсини, като по този начин намалява възпалението и подкрепя овлажняването на кожата. Водата е от изключителна важност и за синтеза на важни структурни протеини като колаген и еластин.

Количеството вода, което е необходимо на всеки човек, е строго индивидуално, а освен това може да варира значително от ден за ден. Ако хапвате солени храни, пиете кафе, тренирате или приемате алкохол, е важно в тези дни да увеличите приема на течности. Най-същественото в случая е да се ръководите от сигналите на тялото си, ако се чувствате изморени, имате повяхнала кожа, умът ви е замъглен или пък ви боли главата, е много вероятно да е необходимо да увеличите приема на вода за деня.

В допълнение към живителната течност, можете да включите богати на вода храни в ежедневната си диета. Такива са краставиците, доматите и ягодите например. Друг страхотен избор е целината, защото сокът ѝ съдържа ценни витамини и минерали, които имат алкализиращо и противовъзпалително действие.



3. Приемайте правилната хранителна добавка

Няколко пъти споменахме колагена до тук в текста, а той е от изключителна важност, тъй като прави кожата ни да изглежда млада, здрава и стегната. Широкоизвестна истина е фактът, че с напредването на възрастта телата ни започват да синтезират по-малко колаген. Според проучванията, в детска възраст и след това до около 25-годишна възраст, тялото ни произвежда големи количества колаген, но за съжаление след това нивата му постепенно започват да намаляват. Това е и причината множество специалисти да препоръчват допълнителен прием на колаген, при това под формата на колагенови пептиди. Любопитен е фактът, че съществуват различни видове колаген, всеки от които е предназначен за различни части от тялото ни. Затова е добре да подберете хранителна добавка, която таргетира специално кожата. Именно такава е Допелхерц® Колаген Beauty. Продуктът е специално разработен за гладка и сияйна кожа и обогатен с екстракт от асаи бери, витамин А, цинк и биотин, микроелемент мед и витамин Е, които допълнително подпомагат неговото действие.

Продуктът е с изключително приятен вкус на пъпеш и личи и се предлага в индивидуални флакончета, които не се нуждаят от специални условия за съхранение. Допелхерц® Колаген Beauty е подходящ за хора с активен начин на живот, тъй като чрез него можете лесно и бързо да си набавите необходимите на вашата кожа витамини, минерали и микроелементи.

Проучванията на Допелхерц® показват, че при редовна употреба на течен колаген той намалява видимо дълбочината на бръчките, стимулира производството на така важния колаген, прави кожата ни по-еластична и забавя процеса на стареене. Освен това, приемът на Допелхерц® Колаген Beauty подобрява здравината, гладкостта и растежа на ноктите.


Перфектната формула за сияйна кожа всъщност съдържа само три елемента: достатъчно сън + оптимална хидратация + течен колаген Допелхерц® систем Колаген Beauty, а всеки от тях е изключително достъпен и приложим, така че ви предизвикваме да започнете грижата за себе си още от днес!

(в материала има продуктово позициониране)