Автор
Люблена Папазова

Альона от "Фермата": Заради любовта избрах Сливен пред Санкт Петербург

Альона Михайлова е на 39 години, от Санкт Петербург, но живее в Сливен. „Обичам го този град, за мен той е златната среда на България! До ден днешен и за секунда не съжалявам, че го избрах пред Санкт Петербург“, казва тя. Развива фирма за ресторантско оборудване със съпруга си. Майка й е украинка, баща й - руснак. Самата тя се определя като българка. Гръмогласна, самоуверена и напориста, Альона не обича да губи. Ветеран е от Сезон 1 на „Фермата“. Още помни трудностите, с които тя и останалите участници са се справяли. Смята, че при предишното си участие не е показала всичко от себе си. Альона е щастлива майка на двама сина.
-Каква е основната разлика между този сезон на „Фермата“ и първото издание на предаването? Кой от участниците във „Фермата“ 1 ви липсваше сега?
-Има хора, които ми липсват, но всеки сезон е различен, не можеш да пренесеш старите усещания на ново място. Aз си давам сметка за това и не си мислех за никого. Разликата между двата сезона е, че в сезон 1 ние проправяхме пътя, не знаехме какво да очакваме, бяхме объркани, неспокойни. А в новия сезон, особено някои от старите участници, се оказаха по-склонни да преиграват, по-често опитваха да манипулират ситуацията и другите участници, затова сега беше по-сложно.
-С Мажена станахте приятелки, докато бяхте ратаи. С такива жени - успели в професионален и личен план ли обичате да общувате? Каква е вашата приятелка среда?


-С всякакви хора общувам, намирам си приказка с най-различни хора, но все пак Мажена ми допада, защото ми хареса като човек и начин на мислене. За приятели предпочитам хора, които са готови на всичко за теб, а не хора-използвачи, неистински и нечестни. В този смисъл за мен няма значение дали някой е високопоставен, авторитетен или беден и скромен, а какъв е като човек. Свестни хора има както сред известните, така и сред най-обикновените.
- Каква е магията на „Фермата“, че да не можете да откажете поканата за втори път?
-„Фермата“ наистина може да те откъсне, поне за известно време, от познатия, напрегнат живот. Нямаше как да откажа такова предизвикателство. Аз бях малко разочарована от начина, по който свършиха нещата за мен в първия сезон и от това, че някои хора останаха с неправилно впечатление за мен. И сега исках да покажа, че винаги съм си една и съща и че всичко, което ми се случва, се дължи само на моите сили и характер.
-Вие без притеснение казвате истината. Това носи ли ви неприятности, както в предаването, така и в живота?
-И в предаването, както и в живота, хората не обичат истината, плашат се от нея и от всички, които са директни. Защото откровените хора изискват и от другите да не прикриват нищо. А за мнозина това е трудно! Аз обаче не забивам нож в гърба, искам хората да са наясно какво мисля и как действам, затова го заявявам пред тях. Мисля си, че това е по-добрият начин на общуване, вместо да бъдеш заблуждаван от коварни личности, които могат да те изненадат неприятно, щом узнаеш истината за тях и намеренията им.
-Как се запознахте с мъжа ви? Трудно ли се решихте да се преместите в България?
-Приятели ни запознаха. Още в началото той каза, че ме разбира и че винаги ме е търсил. Каза, че аз ще бъда негова жена и че ще бъдем заедно завинаги. А в България ми хареса, а и знаете - където е любовта, там е и твоето място, защото всичко е по-лесно и по-приятно.


-Каква беше татуировката, която изненада Петя Дикова в студиото на „Тази неделя“? Казвате, че в татуировките изливате емоциите си - хубавите или лошите?
-Всяка татуировка, която си правя, има своя история. Не си татуирам случайни картинки, които са ми харесали на момента. Както тази на крака, която впечатли Петя, така и другите ми татуировки, са част от някакъв момент в живота ми, някакъв бунт и символ, който ми влияе или ме зарежда.
-Изглеждате в перфектна форма. Какъв хранителен режим прилагате, как гледате на козметичните интервенции и спортувате ли?
-Опитвам се да съм активна, да се поддържам, като още след първия сезон на „Фермата“ ограничих месото. Затова и сега във „Фермата“, макар да си позволявах месо, когато това беше единствената силна храна, се стараех да заместя месото с яйца. Но, признавам си, че все пак си позволявам да ям и сладко.
-Имате двама сина. На какво от ценностите на „Фермата“ искате да ги научите?
-При новите поколения забелязвам силна зависимост от развлеченията, игрите, бягството от всичко сериозно, затова най-много се старая децата ми да разберат нуждата от труд, от полагането на усилие, от ред и дисциплина, за да се постигне нещо. Защото животът не дава нищо даром. Колкото по-рано го разбере човек, толкова по-големи са шансовете му за успех.
-Децата и мъжът ви как приемат вашата известност? Трудно ли ви пуснаха да участвате отново в предаването?
-Те ме разбират много добре и се радват, когато съм във „Фермата“, затова не само не ме спираха, но ме насърчаваха! Те вече знаят, че Альона не е само име, а символ на характер. Альона вече означава оръдие!