Автор
Антония Дамянова

Парис Хилтън призна за сексуално насилие от ученическите си години

Парис Хилтън призна за преживяване от ученическите ѝ години, което ѝ е нанесло дълбока емоционална травма.

41-годишната наследничка на хотелската верига разкри, че по времето, когато е била в интернат, е била насилена сексуално заедно с нейни съученички. Признанието ѝ идва на фона на борбата ѝ за законопроект за правата на децата, настанени в пансиони.

По думите на известната певица, актриса, манекенка и бизнесдама, тя има лоши спомени от училище Provo Canyon в Юта. Когато била на 16-годишна възраст, учителите я извикали за прегледи на шийката на матката, заради което преживяла истински ужас, разказва тя пред New York Times.

View post on Instagram
 

Сцената се разиграла около 3 или 4 сутринта. В помещението, в което момичетата били отведени, нямало лекари, а няколко членове на персонала, които накарали нея и връстничките ѝ да легнат, за да ги „прегледат“, като пъхнат пръстите си в тях, твърди Парис.

„И не знам какво правеха, но определено това не беше лекарско. И беше наистина страшно“, казва още Парис, посочвайки, че години наред е блокирала този тормоз в съзнанието си.

Днес, от позицията на възрастен, тя е категорична, че това не е бил преглед, а сексуално насилие. Споделяйки за преживяването си, тя не иска да предизвика съчувствие, а да привлече вниманието на обществеността и да така да предпази много момичета, които може да се озоват на нейното място.

View post on Instagram
 


В гореспоменатото училище интернат Парис Хилтън бива изпратена две години преди навършването си на 18 години. Буйният ѝ и непокорен характер по онова време принудил майка ѝ и баща ѝ да вземат решение да дадат урок на опърничавата си дъщеря. Тя обаче издържала във въпросния интернат едва 11 месеца.

В емоционална изповед в Twitter звездната блондинка уверява, че не можела да се измъкне от учителите си в онази нощ „Плаках, докато ме държаха и казаха: „Не!“. Те просто казаха: „Млъкни. Бъди тиха“. Важно е да разкажа за тези болезнени моменти, за да мога да се излекувам и да помогна да се сложи край на това насилие“.

По онова време Хилтън не знаела какво да направи след случилото се. Тя плачела почти всеки ден и имала пристъпи на паника. За нейно щастие, през 1999 г. се върнала отново при семейството си в Ню Йорк. Но била различна. „Бях толкова щастлива и благодарна, че се махам от онова кошмарно място, дори не исках да повдигам темата отново. Беше просто нещо, от което се срамувах и не исках да говоря за това“, посочва Парис в документалния филм от 2020 г. This is Paris.

В лентата тя разказва за проблемното си тийнейджърство и сексуалното насилие в интерната. Тогава звездата обвини членовете на персонала за жестоките наказания за учениците, като поставяне в изолатор, даване на лекарства насила и малтретиране по различни начини.

Звездата работи усилено с различни неправителствени организации от месеци, за да издейства промени в законодателството, с които да има по-голям правителствен надзор над интернати и центрове за лечение на младежи в Юта.

През май Хилтън посети Вашингтон, където се срещна с депутати, за да разговарят за Закона за федералната отговорност за общинските грижи. Тогава тя настоя пред тях за Закон за правата на младежите в интернатите.

View post on Instagram
 

Четете още: Кейт Мидълтън смая света с тази великолепна рокля (снимки)