Автор
Ева Григорова

5 доказателства, че мастурбирането може да бъде опасно

Не, изобщо не се шегуваме - мастурбацията може да бъде полезна за здравето ви, но има и една скрита истина за този акт на самозадоволяване, която почти никой няма да ви каже. Може да бъде опасна и тези 5 факта го доказват:

Може да се получи инфекция

Ще повторим - не се шегуваме. Да, мастурбацията е далеч по-сигурен начин да стигнете до оргазъм без да се инфектирате, но пак не сте предпазени на сто процента. Затова залагайте сериозно на хигиената и винаги измивайте ръцете си преди да си "поиграете" със себе си. Също така не използвайте слюнката си като лубрикант, защото съдържа вредни микроорганизми, които могат да нарушат микрофлората ви и да станете много по-податливи на инфекции.

Води до привикване

Като всичко, което ни носи удоволствие в този живот, мастурбацията също може да ни доведе до привикване. На пръв поглед това не звучи проблематично, но истината е, че в определен момент, ако се пристрастите към мастурбирането твърде много, е възможно неусетно да започнете да се отказвате от социалните контакти и постоянно да търсите начин да останете сами, за да си доставите удоволствие. Съществува и опасност самозадоволяването да започне да ви харесва повече от секса и да я предпочитате пред половия акт.

Може да се протриете

Като продължение от предишната точка - от прекалено честото мастурбиране, може да навредите на гениталите си. Особено ако не използвате лубрикант и ако прекалите с употребата на "играчки". Не забравяйте, че слабините се възстановяват по-бавно, затова трябва да бъдете внимателни.

Може да загубите чувствителност

И сексът да се превърне в крайно отегчителен акт за вас. Загубата на чувствителност в гениталиите се случва много често. При прекомерно стимулиране с ръка, органът вече не е толковачувствителен и достигането на максимално удоволствие става все по-трудно.

Може да причини отпадналост

Самозадоволяването изисква много енергия. Е, не колкото секса, но все пак изисква и затова не е препоръчително да го правите често. Ако стигнете до пристрастяване, ще усетите, че мастурбирате без да имате нужда от това. Самозадоволяването трябва да е средство за потушаване на стреса и премахване на сексуалното напрежение, но когато се превърне във всекидневие за вас, може да започнете да се чувствате отпаднали и дори да станете апатични.

Четете още: Колко минути трае идеалният секс - цифрата доста ще ви изненада