Автор
Весела Георгиева

Ето нещата, за които всяка жена е стара на 50

50 г. не са много, не са и малко. Но са абсолютно достатъчно, за да знаеш кой си и какво искаш, какво можеш да си позволиш, какво те прави щастлив и кое е нещото, което те кара да се чувстваш зле.

Годините в никакъв случай не са нещо, което тежи. Тежи собствената неудовлетвореност и неудобството, което изпитваш в кожата си.

Аз обаче се чувствам повече от перфектно в своята. За мен всички тези прекрасни години донесоха мъдрост, познание и себеприемане. И днес с чиста съвест мога да кажа, че има неща, за които съм твърде стара. Кои са те?

Твърде стара съм, за да мълча

Да, твърде стара съм, за да си замълча, когато някой ми каже нещо, което не ми харесва. Няма нужда да се съгласявам, няма нужда да си замълчавам... Животът е твърде кратък, за да търпя. Мога да кажа на глас всичко, което мисля на всеки, на когото реша.

Твърде стара съм, за да се притеснявам какво мислят другите за мен

Роклята не ми стои перфектно? Косата ми не е в тон с тенденциите? Обувките ми били демоде? На мен ми харесват. Удобно ми е. И не ми пука какво мислят другите. Твърде стара съм, за да се притеснявам какво ще кажат хората. А вие?

Твърде стара съм, за да крия "малките" си грехове

Минала съм възрастта, за да се притеснявам, че съм изпила чаша вино, че съм изяла кутията със сладолед или че съм пропуснала фитнеса. Това е моят живот и аз решавам какво да правя, как да го правя и как да не го правя.


Твърде стара съм, за да се извинявам за праха у дома

Да, понякога не ми се хваща прахосмукачката, не ми се подреждат дрехи, не ми се ходи на пазар. Искам просто да си седя във фотьойла, да пия чаша вино, да чета хубава книга и да се наслаждавам на компанията си. Това грях ли е? Не. Бъдете здрави. И спрете да се притеснявате за глупости. Животът е твърде кратък, за да се интересувате от хорското мнение, коментари и други подобни. Живейте. Своя живот. Без да бързате. Така, както ви харесва. С когото ви харесва.