Автор
Весела Георгиева

Матю Пери от "Приятели" с изненадващи признания за живота си

Пред списание People Матю Пери разказа повече за своята автобиография „Приятели, любовници и много ужасни неща“, която ще излезе в началото на ноември.

53-годишният актьор, станал популярен с ролята на Чандлър Бинг в хитовия телевизионен сериал „Приятели“, разказва за житейския си път, изпълнен както с върхове, така и множество падения.

View post on Instagram
 

„Исках да споделям, когато бях в безопасност да не навляза отново в тъмната страна на всичко“, казва той ексклузивно пред People, от чиято нова корица се усмихва.

„Трябваше да изчакам, докато бъда достатъчно изтрезнял - и далеч от активната страна на алкохолизма и пристрастяването, за да го запиша всичко. И най-важното беше, че бях почти сигурен, че ще помогне на хората.“

Пери започва мемоарите си с разкритието, че едва не е починал на 49-годишна възраст. Макар да признава публично по онова време, че страда от стомашно-чревна перфорация, актьорът всъщност прекарва седмици в борба за живота си, след като дебелото му черво се спуква от прекомерна употреба на опиати. Актьорът прекарва две седмици в кома и пет месеца в болницата. Дори се налага да му сложат колостомна торбичка, с която живее в продължение на девет месеца.

View post on Instagram
 

„Лекарите казаха на семейството ми, че имам 2 процента шанс да оживея“, спомня си той за приемането в болница за първи път.

„Поставиха ме на нещо, наречено EКМО машина (средство за екстракорпорално мембранно окисляване – бел. ред.), която извършва цялото дишане вместо сърцето и белите ти дробове. И се използва като последен възможен опит. Никой не оцелява след това.“

Когато за влиза в култовия сериал на бял свят излиза и проблемът му с алкохола.

„Можех да се справя донякъде. А когато бях на 34 години, наистина бях затънал в много проблеми“, признава той.

„Но имаше години, в които бях трезвен. Сезон 9 беше годината, в която бях трезвен през цялото време. И познайте кой сезон бях номиниран за най-добър актьор? Помислих си „Това трябва да ми говори нещо.“, признава още Пери.