Автор
Антония Дамянова

Харисън Форд се завръща красив и подмладен в шеметното продължение на 'Индиана Джоунс'

Харисън Форд се завръща на големия екран с ролята на знаменития Индиана Джоунс. В образа на легендарния професор по археология той влиза за пети и последен път.

Въпреки своите 80 години холивудският ас отново слага иконичната шапка федора и се впуска в поредното грандиозно и спиращо дъха приключение, което ще хвърли зрителите в надпревара с времето.

View post on Instagram
 


В лентата Форд ще си партнира с неподражаемия Джон Рис Дейвис, когото отново ще видим като емблематичния за поредицата Салах, с Фийби Уолър-Бридж като кръщелницата на Инди - Хелена, и с Мадс Микелсън като основния антагонист Волер, пишат от "Форум Филм България".

От първия трейлър, който излезе преди броени дни, на 1 декември, се долавя духа и атмосферата, характерни на обичаната поредица. В него виждаме Джоунс като млад. Всъщност в част от лентата той наистина е отново млад. Това се дължи на използването на напреднала технология за подмладяване. Сюжетът ни показва прочутия приключенец в ретроспекция, и на кадрите актьорът действително изглежда зашеметяващо.

Действието се развива през 1969 г., когато космическата надпревара между САЩ и Съветския съюз достига своя апогей. Известният археолог е разтревожен, след като Американското правителство вербува бивши врагове от Втората световна война в отчаян опит да изпревари Съветския съюз. Един от тях е бивш нацист и настоящ член на НАСА, който е замесен в програмата за кацането на Луната, и който е твърдо решен да прекрои света, както той желае. Индиана Джоунс обаче се впуска в шеметна надпревара с времето, за да му попречи да постигне това.

View post on Instagram
 


В ролите влизат още Бойд Холбрук, Антонио Бандерас, Тоби Джоунс, Томас Кречман, Шонет Рене Уилсън, Оливър Рихтерс и др.

Режисьор на филма е двукратно номинираният за "Оскар“ Джеймс Манголд, а изпълнителен продуцент - Стивън Спилбърг. По думите на Манголд филмът ще бъде жадуваното от феновете завръщане към духа на оригиналната трилогия на Джордж Лукас и Стивън Спилбърг.

View post on Instagram
 

Харисън Форд описва историята като "изпълнена с много приключения, смях и истински емоции". Признава обаче, че снимките са били трудни и дълги, но и че е изключително щастли от резултата.

"Индиана Джоунс и часовникът на съдбата" ще излезе по кината на 30 юни 2023 г.

Четете още: Да си спомним за Петя Дубарова: Нежната душа, която събираше цялото небе