Автор
Ива Петрова

Диана Димитрова: Не искам нито стотинка от лицето, което искаше да ме убие

Признанието на актрисата Диана Димитрова, че е била ударена с крак в лицето по време на филмови снимки от неназован от нея колега преди няколко години, разбуни духовете, разделяйки общественото мнение на два полюса.

32-годишната актриса, която намекна, че въпросният агресор е Юлиан Вергов, бе атакувана от негативни коментари от страна на публични личности, сред които журналистът Явор Дачков, който я нарече "слаба актриса". Димитрова не му остана длъжна и защити достойнството си, изтъквайки постиженията си на сцената.

С нов пост във Фейсбук звездата от "Откраднат живот" изрази категорична позиция, че не търси финансово обезщетение. "Аз съм популярно лице и нося ОТГОВОРНОСТ. Не желая нито една СТОТИНКА от лицето, което искаше да ме убие преди пет години на терен. Не желая нищо друго, освен МОРАЛНО възмездие. Бъдете здрави и усмихнати и огромно благодаря на армията от добри хора, които ме подкрепят, защото ме познават. Този път ще спечелим ВОЙНАТА!", написа актрисата.

Диана Димитрова се опълчва и на обвиненията за пр-акция. Тя е категорчина, че кариерата ѝ не се нуждае от допълнителен тласък, защото "в момента е ТОП". За пример дава и амплоато си на художник, като допълва, че е продала седем картини само от последната си изложба.

В поста си актрисата споделя, че отминалата седмица е била "най-кошмарната" в живота ѝ, "защото е еманация на преживяното насилие цял живот". "Мой бивш приятел ме попита ''Що все на тебе, бе човек?!'' Когато исках да се развивам в рисуването, а той искаше деца и да се оженим, след връзка година и девет месеца, аз не бях готова и избрах да бъда студент. Защото да създадеш дете е най-голямата отговорност! Мечтата ми беше НХА, и ме приеха. Първа по успех, графика. Той продължи да работи в ДАНС. През годините той се ожени и сега има две прекрасни деца. Разбира се, останахме много близки, защото той е истински добър и справедлив човек", допълва още тя.

А на въпроса ''Що все на мен?!'' тя твърди, че вече знае отговора: "Защото някой трябва да направи първата крачка".

Има и още един любопитен детайл от публикацията на Диана Димитрова, с който актрисата връща лентата и към друго нейно изявление за оказван тормоз, този път по време на обучението ѝ в НАТФИЗ. Тя нарича обвинения "агент Василев" и разказва как още в неделя нейна колежка също е споделила за подобно преживяване:

"Човекът, който се подписа на изпитите, после ме смачка, но отидох с адвокат. Преборихме се, заедно. Тази година разбрах, че липсата на желанието ми да стигнем до съд, е довела, агент ВАСИЛЕВ да пусне пипалата си, като октопод в тази уж, национална академия. Часове преди да изляза на живо в неделя по bTV в "120 минути", говорих с момиче-колега, която каза, да, аз бях при него, заради него, сега напускам България. Нейният татко е бил известен журналист, светла му памет. Разказа ми, че когато са разбрали кой е баща й, в академията отношението се е променило, но горчилката остава и тя сега напуска страната...".

Все още няма официално съобщение по случая, тече разследване.

Четете още: Явор Дачков атакува Диана Димитрова заради обвиненията ѝ срещу Юлиан Вергов в побой. Тя отвърна на удара