Автор
Теодор Муховски

Навиците, които могат да съсипят дори и най-прекрасния брак

Чувствата и любовта са сложно нещо. Когато двама души се обичат, тяхното желание е да заживеят заедно и да си имат деца. Сватбата е естественото продължение на тяхната любов. Но не всеки брак успява да се съхрани във времето.

Причините за това са много и са твърде комплексни, като за съжаление голям процент от браковете завършват с развод. Тази стъпка е шокираща за роднините и децата, но понякога е неизбежна. Защото е по-добре родителите да се разделят, отколкото всеки ден да се карат пред всички.
Сега ще ви разкрием кои са навиците, които могат да съсипят дори и най-прекрасният брак.

1. Не удовлетворяваме желанията на половинката

Ако единият от двойката спре да се старае и е в очакване другият да му казва какво да прави, това води до отдалечаване и охлаждане на чувствата между тях. По този начин любовта започва да се изпарява и рано или късно може да се стигне до изневери и раздяла.

2. Мълчаливо негодувание

Когато таим нещо недоизказано, това се натрупва с времето и в последствие може да ескалира. Не е добре постоянно да крием какво чувстваме спрямо другия. Когато нещо ни тежи и добре да си поговорим и да го изясним, докато не е станало твърде късно. Не трябва да имаме тайни от половинката си, защото рано или късно всичко ще се стовари на главата ни и ще пострада бракът ни.

3. Да не ограничаваме интимността

Ако спрем да спим заедно, това ще доведе до отчуждение. Важно е да се запазят интимните ни отношения, а не да живеем като съквартиранти. Целувките и хубавите думи са ключът към щастливия семеен живот.



4. Да спрем да се игнорираме

Бракът не е само любов и чувства. Препоръчително е да изпълняваме обещанията си спрямо любимия, защото по този начин ще покажем уважението си към него.

5. Да престанем с критиката

Постоянното мрънкане за всичко и критикуването не са препоръчителни. Не е нужно постоянно да се вглеждаме в недостатъците на половинката. Трябва да свикнем да живеем с тях.



6. Да спрем да пренасочваме вниманието си

Грешка е да отделяме цялото си внимание на децата, трябва да намираме време да се обичаме и да го показваме по-често.

7. Да сме на една позиция

Важно за връзката ни е да имаме консенсус по всички въпроси. Ако постоянно се разминаваме, това може да нанесе непоправими увреди върху брака ни.



8. Да не се ръководим от стреса

Истеричното поведение не е препоръчително за никого. Добре е да оставим проблемите си на работното място и да не ги пренасяме в леглото.

9. Да престанем да си налагаме мнението

Споровете не водят до нищо добро. Добре е едната страна да отстъпи и да се вслуша в другата. Трябва да водим смислен разговор помежду си.

Четете още: Вижте защо приготвянето на храна у дома ни прави щастливи