Автор
Теодор Муховски

Всичко си има цена: в Саудитска Арабия дадоха на Роналдо 5 коли, дворец, личен стадион и 3 ресторанта

Горещата тема в света на футбола е рекордният трансфер на суперзвездата Кристиано Роналдо, който премина в саудитския отбор "Ал Насър" за сумата от 175 милиона британски лири на сезон. Срокът на договора му е за цели 7 години. Португалецът ще получи още 5 лични автомобила, дворец в Рияд, плюс цяла охранителна фирма, супермаркет, плувен басейн, баскетболно игрище, футболен стадион и цели 3 ресторанта.

Гафовете обаче вече започнаха със звездното семейство на Роналдо. Явно законът важи за всички в Саудитска Арабия, но явно не и за Кристиано и Джорджина. Прочутата двойка ще има право да живее под един покрив, въпреки че в страната се смята за незаконно съжителството на мъж и жена, които са без брак. Кристиано вече се подготвя за новия си живот в столицата на арабската държава – Рияд, заедно с приятелката и 5-те им деца.



Роналдо и Родригес обаче няма да имат нужда сключват брачен съюз, защото властите са готови да си затворят очи за тях, поради факта, че се водят чужденци.

„Въпреки че кралството все още забранява съжителството извън брака, наскоро властите започнаха да си затварят очите за това“, споделя адвокат по гражданско право пред списание Hello.

"В днешно време – сред чуждите граждани – саудитските власти не се намесват в този въпрос, дори ако законите забраняват на несемейните двойки да живеят заедно."



В Саудитска Арабия ислямският закон се прилага доста стриктно. Въпреки това престолонаследникът принц Мохамед бин Салман обаче започна да признава някои граждански права, включително тези, които са в полза на жените.
Кристиано Роналдо коментира своят трансфер така:
"Не е краят на кариерата ми да дойда в Саудитска Арабия. Честно казано, наистина не се притеснявам от това, което казват хората", заяви Роналдо.
"В Европа работата ми приключи. Имах много предложения от Европа, много от Бразилия, Австралия, САЩ, дори от Португалия", добави той. "Много клубове се опитаха да подпишат с мен, но аз дадох думата си на този клуб".

Препълненият с 25 000 зрители стадион избухна, когато Роналдо, облечен в жълто-синия екип на "Ал Насър", излезе на терена и поздрави публиката, докато около него проблясваха фойерверки и прожектори.
Приятелката му Джорджина Родригес, облечена в традиционната черна абая или покриваща всичко роба, носена от повечето саудитски жени, следваше на разстояние любимия си заедно с децата. "Аз съм уникален играч. Хубаво е да съм на това място, успях да подобря всички рекорди в Европа и искам да счупя няколко рекорда и тук", каза по-рано Роналдо.

"Идвам в тази държава, за да побеждавам, да играя, да се наслаждавам, да бъда част от успеха на страната и културата на страната", добави той.

Треньорът на "Ал Насър" Руди Гарсия заяви, че подписването на договора с Роналдо е огромна стъпка за лигата на Саудитска Арабия.



"В живота си съм виждал, че велики играчи като Кристиано се управляват най-лесно, защото няма на какво да го науча", каза Гарсия пред репортери. "Както той каза, ние сме тук, за да побеждаваме, нищо друго. Искам той да се наслаждава на играта с "Ал Насър" и на победите с "Ал Насър", само това".

Роналдо се присъединява към деветкратните шампиони на Саудитска Арабия само няколко седмици след напускането си от "Юнайтед" след телевизионно интервю, в което критикува клуба и треньора Ерик тен Хаг.



Четете още: Честито: Кака Лара стана баба!