Автор
Кристина Кирова

Хари, нямаш място тук вече: Чарлз не иска принца на коронацията

Принц Хари най-вероятно няма да бъде поканен на коронацията на баща си - крал Чарлз Трети, която ще се състои през месец май. Това стана ясно, след като мемоарите на херцога на Съсекс излязоха на пазара и книгата се оказа поредният тежък удар по монархията.

Старшите членове на фамилията се страхуват да разговарят с Хари или със съпругата му Меган, защото смятат, че херцозите отново могат да се обърнат публично срещу тях и да използват всякаква информация против семейството.

Новината, че Хари и Меган няма да бъдат добре дошли на коронацията на Чарлз все още не е потвърдена официално. Освен това не е известно и дали херцогът на Съсекс ще приеме поканата, ако получи такава.

В момента принцът е в процес на доста активно представяне на книгата му "Резервен" и определено не пести критиките си към кралското семейство. Макар и да знае, че подобни изявления могат да му изиграят лоша шега.

Според кралските експерти, членовете на фамилията силно се надяват Меган и Хари да намерят извинение да не присъстват на коронацията. Защото книгата му ги е наранила и отново е засилила напрежението в кралския двор. Освен това и за двете страни би било трудно да бъдат заедно в този ден след всичко, изказано и публикувано в медиите.

За момента списъкът с гостите не е уточнен, но според експертите това събитие ще бъде едно от най-важните, защото ще се отрази на ролята на монархията оттук нататък.

Кралското семейство и най-вече Чарлз запазват мълчание относно книгата, която се превърна в най-търсеното четиво по света за по-малко от 24 часа. Единственото, което експертите споделят, е, че членовете на фамилията дори не желаят да провеждат лични разговори на затворени врати с принц Хари.

Четете още: Някой май не си е написал домашното: Принц Хари и всички неточности в бомбастичната му книга