Автор
Теодор Муховски

Принц Хари призна: Написал книгата си, само за да направи Уилям за смях

Тази седмица се шумя твърде много около принц Хари - от замръзналия му пенис до загубата на девствеността му на открито. Но дойде време да насочим вниманието си към принц Уилям.

Нека да се поставим на негово място. Представете си, че през по-голямата част от живота си сте обичали и сте се грижили за по-малкия си брат, само за да откриете чрез страниците на най-бързо продавания мемоар в историята - 1,43 милиона копия във всички формати в САЩ, Канада и Великобритания още в първия ден - че той през цялото време е изпитвал неприязън към вас. Звучи доста разочароващо, нали?
Завист за всичко - от по-голямата ти спалня и по-издигнатото ти положение в семейната йерархия, до физическата ти прилика с мама.
Говорейки пред Опра Уинфри, Хари даде да се разбере, че някъде дълбоко в съсипаната му психика част от щастието му зависи от нещастието на Уилям.



"Аз съм свободен, брат ми е в капан" беше песента, която звучеше тогава. В документалния сериал на Netflix тя гласеше "Аз се ожених по любов, брат ми не".

Хари също така заяви убеждението си, че други кралски мъже са се женили за жени, които "пасват на калъпа", докато той не го е направил: оженил се е за жива светица.

Друг любим лайтмотив е, че Уилям и Кейт (и други висши кралски особи) по някакъв начин "ревнуват", защото Хари и Меган са много по-добри в това да бъдат кралски особи.

Хари не пропуска възможността да се скара на Уилям, докато издига себе си. Той дори не се притеснява, когато става въпрос за свещените семейни отношения.



"Майка ми си свърши работата с брат ми и сега отново ми помага", каза той веднъж.

"Аз просто се грижа кралицата (покойната Елизабет) да бъде защитена и да бъде обградена от правилните хора около себе си", каза той в предаването Today по NBC миналата година, с мълчаливото намекване, че на принц Уилям не може да му се има доверие да направи същото.

На екрана, в личен план или на страниците на вестниците той се стреми да покаже, че е по-добрият брат - морално превъзхождащ във всяко отношение, а не скучен, вървежен послушен кралски дупедавец.

"През целия ни живот съм подавал ръка на брат си, но вече не искам да го правя" - споделя натъженият Уилям, когато разривът между тях се задълбочи през януари 2020 г.

"Представете си по-малък брат, който цял живот подклажда неприязън към по-големия си брат, защото се е родил пръв. Но това е жалкият момент, до който сме стигнали."



Телевизионният водещ Андрю Мар заяви тази седмица, че книгата на принц Хари и цялостното му поведение след "Мегзит" не само са вредни за монархията, но дори могат да ускорят нейната смърт.

В цялата книга висшите кралски особи и придворните са представени като непохватни глупаци, а прогресивният, умен заек Хари е възхитителна противоположност на глупавия Уили, боязливата костенурка.

И ако съдим по появата на Хари в шоуто на Стивън Колбърт в Америка, която донесе най-голямата аудитория на поредицата от две години насам - 3,5 милиона зрители - монархията е представена като още по-голямо посмешище там.



Четете още: Какъв Хари? Уилям, Кейт и Чарлз се върнаха към обичайните си задължения с усмивки!