Автор
Христина Кирилова

Пържени картофи издали кой е убиецът на Евгения

Измина повече от година от жестокото убийство на младата майка Евгения, но случаят все още предизвиква силен интерес. Ден след ден излизат различни факти около живота ѝ в дните преди съпругът ѝ, Орлин, да ѝ посегне фатално. Но сякаш най-много боли от думите на майката на Евгения, която сподели зловещи подробности около това как е разбрала, че с дъщеря ѝ се случва нещо странно. А след това научава и най-лошата новина...

Вече е известно, че първоначално Евгения бе обявена за издирване и се водеше изчезнало лице. Сигналът е бил подаден лично от убиецът ѝ Орлин Владимиров, който просто е прикривал истината, а именно че сам я е удушил, а след това е скрил тялото ѝ в куфар, който захвърлил край Перник.

Част от прикритието било Орлин да продължи да комуникира с приятелите и родителите на Евгения, като се преструва, че е тя и пише съобщения от нейния телефон. Една от първите, осъмнили се, че се случва нещо странно, била майката ѝ, с която Владимиров, представяйки се за съпругата си, се разбирали за гостуване. Орлин обаче не обичал пържени картофи, а майка ѝ винаги приготвяла, защото Евгения и детето обичали.

„Той от нейния телефон ми писа на 13-и. Аз мислех все още, че е тя. Исках да дойдат на гости и щях да пържа картофи, защото Евгения обича много. Като ми написа "и без пържени картофки" ми се видя странно“, обясни Чорбанова.

Впоследствие, докато още издирвали дъщеря ѝ, тя разгледала чата и се усетила, че Евгения никога не поставя препинателни знаци, докато Орлин го правел. Така се усетила, че всъщност мъжът е използвал телефона ѝ. Постепенно съмненията ѝ се засилили и поискала Орлин да се подложи на детектор на лъжата, но той категорично отказал.

Месец, след като беше обявена за изчезнала, Евгения е открита мъртва...в куфар. Не след дълго стана ясно и че убиецът е собственият ѝ съпруг - Орлин Владимиров, а баща му - Пламен е бил съучастник, като е помогнал на сина си тялото да бъде захвърлено във водоем край Перник.

Почернената майка на Евгения хвърли още повече смут, като заяви категорично, че причината за убийството съвсем не е ревността на Орлин. Според нея, мотивът бил изцяло финансов:

"Алчни за пари. Не е от ревност, за пари я убихте. Изроди!", настояваше тя. "Бяха събрали над 90 000 лева. Парите щяха да са първа вноска за покупка на жилище в затворен комплекс. През август 2021 г. щяха да теглят и ипотека. За мен тези пари са причината, те са мотивът за убийството, а не ревност", свидетелства пред СГС майката.

Тя обясни, че е засекла, че майката на Орлин Владимиров дърпа пари от онлайн сметката и това още повече засилило подозренията ѝ.

Четете още: Адвокат разкри: Какво се случва с разменените бебета, които вече са при биологичните си родители