Автор
Веселина Петрова

Издирват актьора Джулиан Сандс, изчезнал е в планината

Роденият във Великобритания филмов актьор Джулиан Сандс е изчезнал в планините на Южна Калифорния, съобщава Reuters, позовавайки се на местните власти.

65-годишният изпълнител беше обявен за изчезнал от съпругата си в петък вечерта, 13 януари. Той е отишъл на поход в района на Болди Боул в планината Сан Габриел, според телевизионната станция в Лос Анджелис KABC-TV и не се е прибрал.

Екипи за издирване и спасяване са търсили Сандс в района на планината Сан Габриел, на около 40 мили североизточно от Лос Анджелис. Но в събота е трябвало да преустановят издирването, заради опасност от лавини. Оттогава те не са могли да подновят търсенето на терен, казва говорителката.

View post on Instagram
 

Властите съобщават, че актьорът се издирва, когато времето позволява, с хеликоптери и дронове, а наземното търсене ще бъде възобновено, когато е безопасно, пише БТА.

Последната от поредицата бури, които създадоха опасни условия в планините, връхлетя Южна Калифорния в петък и продължи през уикенда. Наскоро в района загинаха двама туристи, посочва АП.

View post on Instagram
 

Агенцията не е успяла да се свърже за повече информация с представители на актьора. Той е роден в Англия, но живее в Северен Холивуд.

Джулианс Сандс се снима с Хелена Бонъм Картър в британския романтичен филм от 1985 г. на режисьора Джеймс Айвъри "Стая с изглед".

View post on Instagram
 

Има и главни роли във филмите „Магьосник“ от 1989 г., „Арахнофобия“ от 1990 г., „Голият обяд“ от 1991 г., „Елена в кутия“ от 1993 г. и „Да напуснеш Лас Вегас“ от 1995 г.