Автор
Ива Петрова

Отваряйте си очите, дами: 5 признака, че мъжът до вас е несериозен

Лекомислената връзка има огромен минус - липсва отговорност за решенията между мъжа и жената, пълна свобода на мисълта и действието.

Всяка жена от време на време започва да превърта в главата си опции за сватбена рокля, възможни имена на деца, планове за подобряване на дома и много други моменти от съвместния живот с половинката си. Тя превърта всичко това, докато се чуди: колко сериозна е връзката ѝ и ще се стигне ли дотам? Лекомислената връзка е като слабо сварено кафе: без вкус, без удоволствие. Ето 5 признака, които ще ви отворят очите, че се намирате в такава:



Признак № 1. Не ви запознава с роднини, родители, приятели

Обикновено запознанството с родителите на момичето се случва в ранните етапи на връзката. Семейство, което има дъщеря, а не син, е по-неспокойно. Майката и бащата искат да знаят с кого тяхното пораснало чудо ще прекара живота си. За да избегне допълнителни въпроси и проблеми, мъжът от своя страна се представя на родителите ѝ.

Запознаването с роднините често се случва много по-късно. Възможно е да се счита за лекомислие фактът, че той забавя запознанството само, защото има отлични отношения с родителите си. Това може да се усети от историите за съвместни пътувания, от разговори и като цяло от ситуациите, които се случват в семейството му. Неслучайно обръщаме внимание на това.

Семейство, в което цари неразбирателство и кавги, не е повод за гордост. Това означава само, че мъжът не иска да среща любимата си с роднините, защото те могат да развалят съществуващото добро впечатление за него или се страхува от скандал на ревнива майка. Ето защо, като за начало намерете причината за нежеланието да ви срещне с родителите си и едва след това подозирайте за лекомислие и несериозност от негова страна.

Признак № 2. Не ви запознава с приятелите си

Тук ситуацията е съвсем друга. Все пак не можем да си избираме родителите и роднините, но приятелите - да. Мъж, който е оценил жената като подходяща за негова спътница, обича да я въвежда в обкръжението си. Но тук най-важното е това запознанство да не прилича на демонстрация, в която той се хвали със плячката си, а не с радостта си от общуването с такъв приятен човек. В сериозна връзка мъжът иска да представи жената до себе си само на близкия си кръг.

Признак № 3. Редки срещи

Мъж, който може да забрави, че е имал среща, който рядко се обажда и рядко се появява при вас - явно не е сериозен. В крайна сметка един любящ човек ще иска да прекара всичките си свободни минути със своята сродна душа. И въпросът изобщо не е в постоянна заетост или внезапно възникнали ангажименти.

По правило онези, които са направили голяма грешка с предишния си партньор, се пазят от сериозна връзка. За него вашите отношения са просто спасение от самотата, което е необходимо в моментите, когато няма приятели наоколо. Това е избор между тях и вас, в полза на приятелите.

Признак № 4. Не ви помага в трудни ситуации

Лекомислената връзка има огромен минус - липсата на отговорност за случващото се между мъжа и жената, пълна свобода на мисълта и действието. Такива отношения често се наричат приятелство заради креватните елементи. Такова "приятелство" обаче не предполага подкрепа, взаимопомощ и уважение.

Разликата им със сериозна връзка е липсата на планове за бъдещето, от перспектива за създаване на семейство. И ако вашият партньор не иска да ви помогне, тогава имате ли нужда от такъв човек? За какви отношения можем да говорим? Често несериозните отношения са необходими, за да се запълни празнотата, създадена от отсъствието на любимия човек наблизо.



Признак № 5. Не говори за планове за бъдещето, за деца

Ако той не говори за бъдещето или за деца, не бързайте с изводите си - това изобщо не означава, че той не е сериозен. Има категория мъже, които не искат да си правят далечни планове от страх да не ги провалят. Няма какво да се направи по въпроса.

Но когато жената заговори за деца или брак и той стане раздразнителен, заядлив и придирчив това е сигурен знак, че ще мине не много време и комуникацията между двама ви напълно ще спре, защото в момента няма развитие във връзката. Отношенията ви са в застой.

Все пак трябва да се има предвид, че остра реакция в разговор за деца може да има и когато мъжът вече има едно дете от друга жена и не иска второ. А също и за липсата у мъжа на физическа възможност да ги има. А това поражда комплекси.

Четете още: Съсипан съм: След страстна нощ с колежката ми, тя реши да напусне съпруга си