Нашата рецепта за салатени лодки с чедър и чътни от манго е чудесна компания на чаша пенливо просеко. Хрупкава зелена салата в смела комбинация със сладкото чътни и солен зрял чедър за баланс. Невероятен старт на една романтична вечеря.
Необходими продукти за 1 порция:
8 малки листа от зелена салата по избор
8 резена зрял чедър Castello®, около 120 g
1/2 краставица
2 с.л. чътни от манго
прясно нарязан смлян кориандър
![](https://sportal365images.com/process/smp-images-production/woman.bg/04082023/05105548-bb79-445f-b954-fd3acecf2f5f.jpg?operations=fit(1100:608))
Приготовление:
1. Измийте листата зелена салата и ги подредете в чиния.
2. Обелете краставицата, срежете я на две по дъжина и отстранете семената. Нарежете краставицата на филийки и ги добавете върху листата зелена салата.
3. Добавете отгоре резените зрял чедър Castello и добавете с помощта на лъжичка чътни от манго и пресен нарязан кориандър.