Автор
Веселина Петрова

Тези правила ще променят живота ви - спазвайте ги

Всички по един или друг начин се стремим към щастие. Понякога лесно стигаме до него, понякога се стараем повече. Едно обаче е сигурно - за да получим това, което искаме, трябва да положим усилия. Специалистите твърдят, че има няколко правила, които, ако спазвате, ще се радвате на щастлив живот. Ето кои са те.

Спрете да търсите щастието. Няма да го откриете нито на улицата, нито в кафенето. Просто организирайте живота си така, че да ви харесва и да се чувствате удовлетворени. И щастието само ще кацне на рамото ви.

Нали знаете поговорката "Помогни си сам, че и Господ да ти помогне". Това е. Трябва сами да направите така, че да сбъднете мечтите си. Поне първите стъпки.


Понякога има хора, които правят услуга само, за да ви го натякват след това, за да ви накарат да се чувствате задължени. Ако се сблъскате с такъв човек, върнете му жеста, а после го изключете от списъка си с приятели.

Когато сте щастливи, не бързайте да разгласявате това. Ако пък много искате да споделите, направете го с приятелите си. Не с враговете. Има ужасно завистливи хора. Хора с лоша енергия. Избягвайте ги.

Ако искате да постигнете нещо, борете се за него. Работете усилено. И не се предавайте при първия неуспех. Да не ви пука какво казват или мислят другите. Те нямат значение. Важните сте вие.


Имате мечта? Преследвайте я. Ама наистина. И не забравяйте - всеки си има своята история. Не съдете прибързано хората.

Животът тече, променя се. Хората също. Не е нужно да се харесвате на всички или да се стараете да угодите на всички. Научете се да обичате себе си и да живеете заради себе си, а не заради желанието да се доказвате пред другите.

Ами това е. Животът е живот - да го живеем. Не да спазваме чужди правила, да живеем в чужд сценарий и да угаждаме на чужди желания. Вие сте важни. Вие и вашето щастие.