Автор
Антония Дамянова

Чаровник и феноменален талант - какво дете е бил 'Ергенът' Евгени Генчев

Харизматичен от малък и с феноменален музикален талант – такъв е бил като малък виртуозният пианист Евгени Генчев – мъжът, за чието сърце се борят 25 дами в най-романтичното риалити шоу „Ергенът“.

Как навлиза в света на музиката, какъв характер притежава и с какви качества може да го впечатли една жена, за всичко това разказва пред bTV оперният певец Мирослав Димитров, който първи забелязва таланта на Евгени.



"По радиото пуснаха Камелия Тодорова – „Чакам те сутрин рано, пак да чуя твоя глас…". И ми направи впечатление, че Евгени след 30-40 минути я запя в същата тоналност, абсолютно по същия начин, а той е все пак 5-годишно детенце“, разказва Мирослав Димитров.

За да убеди баща му, че Евгени действително има качества на музикант, няколко години по-късно неговият ментор го води при големия български диригент и композитор маестро Иван Маринов.



"Свиреше много сложни мелодии: „Моля ти се, пей с тонове това, което чуваш на първия глас". Евгени го изпяваше. "Сега ниския глас, сега средния глас". Евгени успява с изумителна лекота да улови и възпроизведе с интонационна точност тоновете – нещо, което е изключително трудно дори и за професионален музикант.

Зашеметен от таланта на момчето, тогава 70-годишният Иван Маринов става, затваря рояла и казва: "В моята практика не съм виждал такова дете! За първи път виждам такъв феноменален слух! Това е уникално!".

След като завършва Музикалното училище в Пловдив, чаровният младеж е приет с пълна стипендия в Кралската музикална академия в Лондон.

View post on Instagram
 


"Евгени ще е много елегантен ерген, семпъл, ще фрапира с интелекта и с това, което може. Няма да покаже това, което не е. Но това, което е, е достатъчно много, за да бъде най-желаният ерген. Е, да се надяваме, че няма да се стига до бой. Ама знае ли се, жени са", отбелязва с чувство за хумор Мирослав Димитров.

View post on Instagram
 

Четете още: Ще видим ли новият ерген гол, има ли плочки (ВИДЕО)