Автор
Woman.bg

4 цветови тенденции при сервизите за хранене за сезон 2023

Всяка домакиня се старае да бъде гостоприемна по оригинален и запомнящ се начин и естествено трапезата е “главният герой” в нейното събитие. Начинът, по който се аранжира масата и сервизът за хранене, в който се поднасят ястията, са ключови за цялото преживяване и спомените от вкуса на храната, който гостите ще помнят дълго след това.

Ето защо не бива да допускаме нищо да провали часовете, прекарани в подготовка на важното събитие, и когато се стигне до момента “в кой сервиз да сервирам”, вземете под внимание тези 4 водещи цветови тенденции за сезон 2023.


Снежнобяла посуда

Белите съдове за хранене са класика за всички времена. Макар че понякога сме склонни да ги приемаме за твърде обикновени или дори скучни, тяхната неутралност позволява всяка презентация на храна да изпъкне максимално.

Освен това белите чинии и съдове за хранене се комбинират лесно с цветни или пъстри елементи от аранжировката и аксесоарите на масата, създавайки приятен контраст.
Изберете тъмна покривка и салфетки за още повече ефект.


Цветно настроение

През този сезон една от тенденциите при сервизите за хранене са ярките и сочни цветове, които носят удоволствие и уникална естетика на масата. Най-актуалните цветове на сезона включват земни тонове като теракота, меко прасковено и корал.

Успокояващите и натурални цветове като зелено, синьо и тюркоаз, както и салвия, маслинено зелено или дори черно, със сигурност ще оставят стилен белег върху дизайна на вашата маса и ще добавят нотка елегантност.

Въпреки това номер едно от цветовете на тази година е лавандулата и всички тонове на лилавото, които придават особено топла атмосфера.

Мотиви и принтове

Друг начин да донесете настроение на гостите си или пък на самите себе си, е, като изберете чинии и чаши, украсени с различни оригинални мотиви и принтове. Този вид посуда винаги впечатлява и лесно може да подчертае личните ви предпочитания или естетика.

Вариантите тук са най-различни и както могат да бъдат весели и пъстроцветни, така и много изчистени и монохромни. Размерът има значение - заложете на дребни, повтарящи се мотиви с цвят - за по-закачливо настроение, или пък на едри фрагменти в черно-бяло - за минималистичен дизайн.


Букет в чиния

Със завръщането на винтидж дизайна като тенденция цветята отново намират своето място върху съдовете за хранене. Флоралните мотиви ще създадат доза ретро шик и гарантирано ще донесат цветно настроение. Тези мотиви лесно пасват в почти всеки интериор, подсилват домашната атмосфера и уюта около масата и ни връщат в детството.

Посудата с флорална стилистика е идеална за вкусните моменти в началото на деня, парче сладкиш следобед или за сладките моменти на по кафе с приятели в неделя. Разнообразието от сервизи, обагрени с цветя е огромно и лесно може да намерите флорален отговор за вашите предпочитания - винтидж звучене, класически елегантни мотиви или стилизирани цветове.

Независимо коя от тенденциите отговаря най-много на вашата естетика и предпочитания, решение за всяка една от тях ще откриете сред асортимента Мебели Виденов. Ако идеята за едри монохромни мотиви ви допада, погледнете последната колекция тук. Или пък изберете някой от ръчно изработените модели в модерни цветове. Сервизът за хранене и вие ще бъдете звездите на вашето парти.

(в материала има продуктово позициониране)